Fires de vi a Falset i a Xaló

  • Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats i tasts dels vins DO Montsant i DOQ Priorat a Falset, i la Festa del Vi i la Picaeta en el festival Xalónia

VilaWeb
Redacció
04.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana, la Fira del Vi de Falset (Mostra de vins de les DO de la comarca del Priorat) acosta els vins de la DO Montsant i de la DOQ Priorat al públic, a més de les darreres creacions dels cellers de la zona. S’hi aplegaran una seixantena d’expositors. Fins dilluns (que es farà el tast per a professionals), hi ha programats una cinquantena d’actes de tota manera. Des de tasts ja clàssics, com ara la ‘Nit de les garnatxes’, organitzada pel Celler de Capçanes, fins a presentacions de vins de cellers particulars, com pot ser el vi ‘Estones de Mishima’, inspirat en la popular banda de música Mishima i que comptarà amb la presència del cantant del grup, David Carabén.

No hi faltaran tampoc actes populars com una nova edició de la Cuina del Vi, que es farà el diumenge 5 de maig, a partir de les 11 del matí i a la plaça de la Quartera de Falset. Té per finalitat promocionar els plats de la comarca, on un dels principals ingredients és el vi. Poden participar-hi tots els cuiners i cuineres professionals o afeccionats que s’hi hagin inscrit.

Xalónia 2013

També aquest cap de setmana té lloc la Festa del Vi i la Picaeta, que forma part de Xalónia 2013, una gran programació que inclou concerts, activitats culturals, comerç, esport, degustacions i activitats infantils a Xaló (Marina Alta).

Xalónia consta de quatre potes, una de les quals és la Festa del Vi i la Picaeta: El vi, com la gastronomia, és un element essencial de la història de Xaló. Per això aquests dies les bodegues, carnisseries i altres locals de restauració organitzen tot d’activitats relacionades en la segona Festa del Vi i de la Picaeta de Xaló.

Els altres pilars de Xalónia 2013 són el FEstival de música, el Mercat de la Terra i la Fira de l’artesania i el comerç.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any