Un vídeo crida a omplir la plaça en suport a les víctimes del metro de València

  • La concentració pot agafar més força arran de l'emissió del programa 'Salvados', en què Cotino va esquivar Jordi Évole per no haver de respondre

VilaWeb
Redacció
02.05.2013 - 16:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada tercer dia de mes, membres de l’Associació de Víctimes de l’accident del metro de València del 3 de juliol del 2006, es concentren a la plaça de la Mare de Déu per recordar els 43 morts i 47 ferits, i exigir respostes i responsabilitats. Per a l’acte de demà, han fet una crida a través de la xarxa, amb un vídeo i l’etiqueta #el3totsalaplaça, que convoca tothom a assistir demà, que és dia 3, a la plaça a les set del vespre.

A més, per qui no pugui anar-hi però vulgui sumar-se a la concentració silenciosa, la comissió d’investigació ciutadana 0 responsables ha obert un espai virtual perquè tothom pugui participar-hi a través de Twitter. 

En tots aquests anys, cap càrrec no s’ha responsabilitat de l’accident, un dels més greus de tot Europa. L’associació i la comissió d’investigació ciutadana fa temps que lluiten perquè hi hagi respostes i responsabilitats. A més, exigeixen que es reobri la investigació judicial, que es va arxivar. Per pressionar, han publicat a la plataforma Change.org una petició al president Alberto Fabra, que pot signar tothom que consideri que cal una investigació veraç sobre l’accident. 

Hi ha previst que la concentració de demà agafi més força arran de l’emissió, diumenge passat, del programa ‘Salvados’ de laSexta, en què Jordi Évole es va centrar en aquest cas i va intentar obtenir respostes de Juan Cotino, president de les Corts. Aquest, però, va intentar fugir del periodista i no va contestar-li cap pregunta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any