Espadaler diu que el gran desplegament d’antiavalots va evitar de disparar bales de goma

  • 'No hem coartat la llibertat de ningú', diu el conseller d'Interior

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.05.2013 - 10:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha justificat l’ampli desplegament d’agents antiavalots durant la manifestació anticapitalista d’ahir a Barcelona i també en la d’abans-d’ahir a Gràcia. ‘Al carrer hi havia tota la policia que calia, i en fem un balanç positiu’, ha dit en una entrevista a Rac1. Així mateix, ha declarat que no tenia pas la sensació d’haver ‘limitat cap dret a ningú’, i que si no es va disparar cap pilota de goma va ser gràcies a un dispositiu tan ampli.

Segons Espadaler, la intenció dels mossos no és fer por, però que abans de començar una manifestació no saben quanta gent hi haurà. A més, ha assegurat que en la marxa ‘hi havia infiltrats grups violents’. ‘Qui es volia manifestar ho va poder fer, i no hi va haver cap desordre públic. No tenim intenció de coartar la llibertat de ningú, sinó de garantir l’ordre públic.’ 

El conseller ha dit que ahir no es van fer servir bales de goma, gràcies a ‘la proximitat d’agents amb manifestants’. També ha dit que els mossos van trencar la manifestació per evitar que hi hagués més violència. 

El fort desplegament policíac també es va fer visible abans-d’ahir a Gràcia, en una manifestació de vigília del Primer de Maig. Referint-s’hi, el conseller ha insistit: ‘No tenim la sensació d’haver limitat cap dret a Gràcia; no vam impedir que es fes el recorregut.’

Espadaler també ha explicat que ahir a horabaixa van detenir tres manifestants, entre els quals un menor d’edat i un altre que tenia una ordre de recerca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any