1r de maig contra el setge als drets socials

  • [actualitzada] La Plataforma unitària comarcal Vallès anticapitalista aplega un miler de persones a la manifestació alternativa del matí a Sabadell

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.05.2013 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Candidatures, plataformes i col·lectius de tota la comarca havien fet una crida a sortir al carrer aquest matí a la capital de la comarca per ‘aturar el setge als drets socials que estem vivint’. Amb un manifest contundent han denunciat el ‘caràcter sistèmic’ de la crisi i la necessitat de construir un nou model econòmic. La marxa ha acabat davant del Parc Taulí, on una militant del Moviment Popular de Sabadell ha reblat que ‘som les protagonistes de la nova societat i la volem construir totes juntes amb unes bases de justícia social, llibertat, participació, igualtat, suport mutu i autogestió’.

Durant el recorregut s’han fet pintades a entitats bancàries i s’ha llençat pintura a la seu central d’Unnim i a la de la patronal PIMEC, al carrer Vilarrubies.

Un dels espais unitaris que aplega més col·lectius que ha donat suport a la marxa, Sabadell Lluitant, és una xarxa d’organitzacions com Endavant (OSAN), la PAHC, el Casal Independentista i Popular Can Capablanca, Algo diferentes, Justa Revolta, el sindicat COS o Arran. A més dels col·lectius locals, membres de les diferents Candidatures Alternatives del Vallès, com la sabadellenca Entesa per Sabadell, han assistit a la marxa. Tots ells han volgut deixar clar que toes les conquestes de la classe treballadora ‘estan sent destruïdes a un ritme vertiginós sota el pretext d’una crisi financera que no és responsabilitat de les treballadores’. Al comunicat els convocants oposen a la consolidació fiscal que ‘el que s’ha de fer és redistribuir el treball i la riquesa’ i a la refundació del capitalisme que ‘l’única opció possible per superar la crisi és destruir i superar el capitalisme’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any