El Celler de Can Roca, millor restaurant del món, segons Restaurant Magazine

  • Ha desbancat el Noma danès, del xef René Redzepi, que feia tres anys que ocupava la primera posició

VilaWeb
VilaWeb
Montserrat Serra
29.04.2013 - 22:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Celler de Can Roca de Girona ha estat escollit millor restaurant del món per la revista Restaurant Magazine de Londres, que aquest vespre ha anunciat la nova llista dels cinquanta millors restaurants de món. També en forma part el restaurant Quique Dacosta de Dénia, en la posició vint-i-sisena. El Celler de Can Roca era considerat fins ara el segon millor restaurant del món, darrere del Noma de Copenhagen, de René Redzepi. Enguany s’han invertit les posicions.

Amb aquest reconeixement per al Celler de Can Roca, la cuina catalana torna al màxim nivell mundial després dels èxits aconseguits pel Bulli de Ferran Adrià, nomenat el millor restaurant del món per la Restaurant Magazine cinc vegades.

Joan Roca, el xef del restaurant, acompanyat dels seus germans Josep, el sommelier, i Jordi, el pastisser, han recollit el guardó. Joan ha agraït el reconeixement i ha explicat que ell i els seus germans continuarien treballant amb generositat, honestedat, humilitat i creativitat. Ha dit que era un honor de formar part d’aquesta llista prestigiosa i col·locar-se al costat de restaurants com el Bulli i el Noma, i ha dedicat el guardó a la seva família, a l’equip i a Pau Albornà, el jove periodista gastronòmic que es va morir en un accident de moto fa pocs mesos.

‘Un premi per al país’

‘Vivim un somni fet realitat, és una nit màgica, un moment molt especial per a nosaltres’, deia a l’ACN el xef d’El Celler de Can Roca, Joan Roca, que també destacava que el premi és important per al restaurant, però també per al país, ‘perquè reforça la nostra gastronomia’. Va declarar que la cultura i la sensibilitat de la gent a Catalunya eren fonamentals per entendre que el país hagi situat dos restaurants, El Celler de Can Roca i El Bulli, en el primer lloc del món en pocs anys de diferència.

‘Som molts cuiners, tenim la generació de cuiners més ben formada de la història, i aquest èxit va per ells’, va destacar Joan Roca. ‘No ens volem obsessionar amb intentar mantenir això, perquè sabem que és molt difícil, és efímer. Ara gaudirem i aprofitarem aquesta oportunitat per projectar el nostre país tant com puguem’, va reblar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any