Un batlle del PP demana a la fiscalia que reobri el cas del metro de València

  • Després de l'emissió del 'Salvados' d'ahir, l'oposició vol que es torni a obrir la comissió d'investigació a les Corts

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.04.2013 - 16:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle d’Onda (Plana Baixa), Salvador Aguilella, del PP, ha demanat a la fiscalia que reobri de manera imminent el cas de l’accident del metro de València del 2006, en què hi va haver quaranta-tres morts i quaranta-set ferits. ‘Algú haurà d’investigar si tot el que es va dir al programa de ‘Salvados’ és veritat. Si és veritat, s’haurà d’actuar en conseqüència. I si no, també. I en els dos casos li correspon a la fiscalia actuar’, ha dit Aguilella en el seu bloc. Des del PP, hi ha hagut més aviat silenci avui, inclòs el del president de les Corts, Juan Cotino, que en el reportatge emès ahir sortia malparat i que avui ha evitat un acte oficial que havia de presidir.

‘Al programa es van dir coses molt fortes que no poden quedar en res, perquè l’únic que haurem aconseguit és dividir un poc més la societat’, ha dit el batlle d’Onda

L’oposició demana que es reobri la comissió sobre l’accident a les Corts

PSPV, Compromís i EUPV han demanat que es torni a obrir la investigació del cas de l’accident del metro després de l’emissió ahir del programa ‘Salvados’ sobre els fets. El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha dit que els socialistes valencians demanarien a la fiscalia que es reprengués la investigació sobre l’accident de la línia 1 del metro de València. Considera que hi ha elements i testimonis nous que exigeixen de reobrir el judici. El 3 de juliol del 2006 47 passatgers van morir i 47 van quedar ferits en aquell accident.

Puig ha fet un comunicat després de l’emissió ahir del programa d’ahir i ha dit que n’enviarien una còpia a la fiscalia perquè ofereix noves declaracions de testimonis que fan necessària una nova investigació.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha presentat una moció per demanar que les Corts reobrin la comissió d’investigació de l’accident. ‘Ens agradaria que l’ajuntament contribuïra en la iniciativa per clarificar aquell terrible accident. Cal clarificar què va passar i els comportaments posteriors del govern valencià perquè és un tema essencial per garantir la transparència i l’ètica democràtica al nostre país’, ha dit Ribó.

Esquerra Unida (EUPV) també ha anunciat que ha registrat una petició de reobertura de la comissió d’investigació a les Corts sobre les causes de l’accident. Aquesta es va tancar responsabilitzant d’un excés de velocitat el conductor del tren, mort a l’accident.

 

Més informació: FGV va adoctrinar els treballadors per a la comissió del metro de València

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any