La presentació del llibre dels Estelladors acaba amb un gran ball

  • La colla bastonera ha fet un recull de la història de l’entitat

VilaWeb
Redacció
22.04.2013 - 14:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cal Bach de Prats de Lluçanès va ser un cop més testimoni de la presentació d’un llibre, aquesta vegada amb els Estelladors. El regidor de cultura de l’Ajuntament de Prats, Jordi Batriu, va ser l’encarregat d’obrir l’acte per a la presentació del llibre elaborat en motiu del 25è anviersari de l’última trobada nacional de bastoners a Prats. La sala, plena a vessar, va poder escoltar també les intervencions dels bastoners Xavier Nualart i Jordi Pujol, de l’editora Núria Vila, i també Marc Galí, president de la Coordinadora de ball de bastons de Catalunya.

Xavier Nualart, bastoner i nét del mestre de la colla, va donar les gràcies als assistents i va explicar els motius de l’edició del llibre, “deixar escrita la història dels Estelladors”. El també bastoner i essent l’únic que n’ha estat membre des de la seva creació al 1981, Jordi Pujol, va explicar com seria la trobada de bastoners que es farà el 6 de juliol i que reunirà prop de 2.000 persones. Pujol també va demanar la col·laboració per a l’organització de l’acte. Núria Vila, va ser l’encarregada de parlar del llibre, de la la seva forma i continguts.

Com era d’esperar, els bastoners van ballar a la sala Cal Bach, entre ells el ball del Contrapàs, i va tancar l’acte a la sala un concert amb músics actuals i exmúsics de la colla. En acabar, els Estelladors van animar al públic, molts dels quals havien participat a la colla anteriorment, a ballar conjuntament fent una llarga i emotiva línia de bastoners. I com era d’esperar, també, en aquest ball final els bastoners van picar fort, fidels al cop dels Estelladors.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any