El PSC avala a Brussel·les la declaració unilateral de Kossove

  • El parlament europeu insta Espanya a reconèixer l'estat balcànic · Mas lamenta que l'estat espanyol no ho hagi fet

VilaWeb
Redacció
19.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’eurodiputada del PSC, Maria Badia, va votar ahir a favor de demanar a Espanya, Grècia, Romania, Eslovàquia i Xipre que reconeguessin la petició la independència de Kossove, aprovada pel Parlament de la Unió Europea. Amb aquest vot, Badia avala la validesa de la declaració unilateral d’independència de Kossove, aprovada el 17 de febrer de 2008 després d’haver fracassat tots els intents de negociació amb Sèrbia. El vot favorable de la diputada ha quedat registrat a l’acta del ple (PDF, pàgina 19).

El ponent de la moció aprovada, l’austríac Ulrike Lunacek (Verds-ALE) va lamentar que aquests estats no haguessin donat el suport ‘als esforços realitzats per Kossove’.

Espanya és un dels cinc estats de la Unió Europea que encara no ha reconegut la validesa de l’estat de Kossove. En sessió plenària a l’eurocambra, Lunacek se’n va plànyer, i va dir que haurien de fer aquest reconeixement ‘per permetre a Kossove de participar en organitzacions com l’Europol, la Interpol i en esdeveniments esportius internacionals’.

Mas lamenta la baixa qualitat democràtica d’Espanya

El president de la Generalitat, Artur Mas, va lamentar ahir que l’estat espanyol encara no hagués reconegut Kossove, i va recordar que molts altres estats sí que ho havien fet, de seguida. ‘La democràcia exigeix de respectar la voluntat democràtica expressada pels ciutadans. Això és la mare de la democràcia; sense això no hi ha una qualitat democràtica alta’, va dir Mas.

Mas, que ahir s’havia reunit amb la comissària europea d’Acció pel Clima, va assegurar que el govern defensava radicalment ‘el pes de la democràcia en estat pur’, i per això reconeixia Kossove, com també ho han fet molts altres estats europeus, llevat, ‘dissortadament’, de l’estat espanyol.

 

Més informació: Mas mira d’esvair dubtes: ‘El camí se segueix’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any