Esports minoritaris

VilaWeb
Pablo Català 2n ESO
16.04.2013 - 19:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Han d’arribar uns Jocs Olímpics perquè recordem que hi ha més esports a part del futbol, bàsquet, ciclisme, Fórmula 1 o tennis? I açò per què? L’explicació segurament és que aquests esports acaparen tota l’atenció dels mitjans de comunicació pels diners i negocis que comporten. I la mateixa inèrcia del poder dels mitjans i dels diners aconsegueix generar seguidors massius.

Quan  analitzem  la rutina, excepcionalment no apareix a les notícies un altre esport que no siga dels anomenats anteriorment. A les persones amb responsabilitat organitzativa i comunicativa se’ls ompli la boca de parlar de la necessitat de donar suport a l’esport minoritari, però a l’hora de la veritat, per exemple, no passa res per tallar uns campionats d’Europa d’Atletisme a la meitat de la retransmissió. Són ridícules les subvencions als esports minoritaris per part de les administracions quan són realment els que les necessiten. On van les partides més altes de subvencions dels ajuntaments? Clarament als equips de futbol, que són els que més ingressos tenen per espectadors, patrocinadors, publicitat i drets de retransmissions esportives.

Esports com el voleibol, atletisme, gimnàstica, judo, natació, taekwondo, hoquei, etc. mereixen molt més, i és que tenim esportistes que són autèntics campions en aquestes disciplines minoritàries i que són, alhora, normalment autèntics desconeguts. Curiosament, molts d’aquests ‘esports minoritaris’ exigeixen molt més sacrifici i disciplina que altres majoritaris, per exemple, la gimnàstica o el triatló.

La diversitat és una característica pròpia dels éssers humans, i suposa una extraordinària font de creativitat i riquesa per a tots. Per això, en la variadíssima gamma de gustos i preferències que sumem cadascú, encaixa oferir d’una manera més equilibrada una major varietat d’esports, perquè d’haver-ne, n’hi ha.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any