Fins als borbons

  • Jair Domínguez escriu el pròleg del llibre 'Fins als borbons' (Angle Editorial).

VilaWeb
Redacció
11.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sabeu què? Vivim en una monarquia. És un tema seriós, aquest: ens diuen que vivim en democràcia, però el cap d’estat és un senyor que de tant en tant es posa corona i regna sobre els seus súbdits perdret diví. Aquest és l’esperit, amics: si parles d’extraterrestres és que ets boig, però, d’altra banda, és perfectament normal dir que Déu Nostre Senyor va baixar a la terra per dir a Felip V que el regne d’Espanya era seu i dels fills dels seus fills.

El tema de la monarquia és delicat i, si hom no s’atura a pensar-hi, pot passar desapercebut. Jo no tenia del tot clars els límits fins que un dia em van portar davant del jutge per fer veure que apuntava a un dibuix del rei amb una pistola de plàstic. Conclusió: no es pot fer broma del vostre monarca. És una de les dues coses que heu d’ensenyar als vostres fills. L’altra és que han de rentar-se les mans després de pixar.

Si no teniu respecte pel vostre rei, si no us aixequeu al matí a hissar la bandera espanyola i si no reseu per ell quan li passa alguna desgràcia, aleshores és que no sou uns bons súbdits.

Llegiu l’article sencer, aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any