05.04.2013 - 16:47
L’octubre passat, l’edició anglesa de la publicació de referència sobre la filosofia i la innovació lligades a les noves tecnologies i internet, Wired, va dedicar el tema de portada al cuiner Ferran Adrià. S’hi parlava de cuina, és clar, però sobretot del lligam que ha explorat insistentment el cap d’elBulli entre la gastronomia i la ciència i la tecnologia. Una bona part de l’article explicava els projectes en què treballa el taller d’Adrià i elBulliFoundation, sobretot l’anomenada Bullipèdia, ‘un banc de dades en línia que contindrà el màxim coneixement gastrònòmic aplegat fins ara’. Serà una realitat el 2016 i reunirà en una plataforma virtual tot el coneixement culinari generat no sols al restaurant, sinó en la història, adreçada als professionals de la gastronomia i comunicadors de tot el món. D’aquesta base documental, se n’encarregarà l’equip d’elBulli amb el suport de la Universitat de Barcelona, que dotarà de rigor acadèmic tots els continguts a través d’una unitat al campus de l’Alimentació, coordinada pel professor Abel Mariné i l’investigador Pere Castells.
· Podeu escoltar el programa en format mp3.
· També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.
· Podeu descarregar el podcast de l’Internauta des de VilaWeb o de l’iTunes.
L’Internauta s’emet a VilaWeb cada divendres a horabaixa.