Sí que hi ha alternativa

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’aprovació del primer Pla d’Ocupació a la nostra ciutat per part de l’Ajuntament d’Ontinyentm es demostra que sí que existeixen alternatives a les polítiques de retallades i ajustos econòmics. Aquestes retallades econòmiques i socials que començaren amb el govern de Zapatero (reducció dels sous de treballadors públics del 5%, congelació de les pensions, reforma laboral…) han estat intensificades pel govern de Rajoy donant com a fruit l’esclat d’una gran estafa econòmica i social que ha soscavat els drets de la ciutadania fins a punts inimaginables, arribant a sectors fins ara intocables i més vulnerables com ara el sector de la discapacitat i la dependència.

La posada en marxa d’aquest Pla a Ontinyent marca objectius humils però necessaris que ajuden a aturar els efectes d’aquesta crisi-estafa i la problemàtica d’atur a la nostra ciutat. Malgrat ser una proposta modesta donades les escasses possibilitats que tenen les entitats locals per crear ocupació, però mostra de manera gràfica que malgrat el conjunt d’entrebancs sí que hi ha alternatives a les polítiques imposades per la Troika (seguides pel govern del PP) el Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial, polítiques abanderades per governants tant ‘catastroiks’ com la senyora Merkel, les quals han assolat el nostre sistema de ‘mig estar social’, concentrant el capital i la riquesa en mans d’uns pocs mentre condemnen les vides de la immensa majoria dels ciutadans i ciutadanes.

Després de baixar el deute municipal de 22 a 18 milions d’euros i disminuir el termini de pagament a proveïdors de 127 a 40 dies, l’Ajuntament d’Ontinyent es posa a treballar per tal de preparar aquest pla, que a iniciativa i a proposta d’EU crearà treball de qualitat sense copiar models com els de Xàtiva on s’ha creat un pla de precarització del treball amb el model dels minijobs. El Pla de l’Ajuntament d’Ontinyent pretén pal·liar de manera temporal la situació de les famílies que pitjor ho estiguen passant i alhora millorar els nostres paratges naturals i habitatges de propietats municipals per a reconvertir aquests en habitatges per a usos socials.

En la passada lesgislatura, el PP no va mostrar cap mena de sensibilitat davant els problemes econòmics i les exigències socials que van manifestar entre d’altres plataformes com la Plataforma d’Aturats els quals varen presentar en el seu moment més de 1.000 signatures demanant actuacions per part de l’Ajuntament. PP, PSOE i Compromís sols es varen limitar la passada legislatura a signar un pacte fantasma que no va donar cap fruit.

Ens alegrem que aquest pla haja introduït moltes de les propostes que va fer EU, cosa que demostra que EU és una força necessària per a aturar un model capitalista extrem seguit per PP i PSOE que es fa d’esquena a les persones i a la seua realitat. Si l’Estat i el govern autonòmic hagueren fet un mínim d’esforç per posar-se al servei dels ciutadans i dels seus problemes tindríem 1.220.000.000 d’euros de l’Estat i 135.000.000 al País Valencià per a fer política en benefici de les persones i la ciutadania, però malauradament aquests diners han estat malgastats en el rescat a les entitats financeres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any