David Fernàndez: ‘Si no hi ha consulta, aquest govern mereixerà un escarn’

  • La CUP valora 'els primers cent dies de govern d'Angela Merkel i del seu gestor local'

VilaWeb
Redacció
03.04.2013 - 17:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’absència d’una consulta sobiranista i de propostes per garantir els drets econòmics i socials dels ciutadans han estat les principals crítiques de la CUP als primers cent dies del govern. Un govern liderat ‘per Angela Merkel’, que té en Artur Mas al seu ‘gestor local’. El diputat David Fernàndez ha assegurat que Catalunya està intervinguda ‘de facto’ per Europa i ha criticat que el govern acati les directives que arriben des d’Alemanya, des d’Espanya i des dels mercats.

Per superar aquesta dependència no veu cap altra solució que fer la consulta, tot i que no està segur que CiU l’acabi convocant. ‘Si no hi ha consulta, aquest govern mereixerà un escarn’, ha defensat.

ERC anima el govern a obrir la porta del diàleg amb l’estat amb la ‘màxima urgència’

Per la seva banda, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha defensat que calia obrir la porta del diàleg amb el govern espanyol ‘amb la màxima urgència’ per tal que aquest no la tanqui ‘abans d’hora’. Aquest és, segons Rovira, el nou pas que ha de fer el govern per avançar cap a la consulta. Ara bé, ha advertit que, encara que l’estat no vulgui dialogar, les institucions catalanes hauran de fer possible el referèndum. En una compareixença en què ha fet balanç dels cent primers dies del segon govern de CiU, la dirigent d’ERC ha anunciat que republicans i convergents s’asseurien a parlar de les xifres dels pressupostos aquesta setmana i ha reclamat saber la totalitat dels comptes.

Herrera acusa el govern de no complir en transparència i economia

El president del grup d’ICV-EUiA al parlament, Joan Herrera, també ha valorat l’actuació del govern de CiU després dels primers cent dies de mandat. Segons que ha dit, d’aquest segon període d’Artur Mas al capdavant de l’executiu català només es pot fer un balanç ‘pobre’ perquè es tracta d’un govern ‘que no governa. En aquest sentit, ha acusat l’executiu de no complir en matèria de transparència, ni en la lluita contra la corrupció i contra la crisi econòmica. A més, segons Herrera, el govern perd un ‘temps preciós’ per intentar que els catalans acabin exercint el dret a decidir i no és capaç de liderar el procés sobiranista.

Camacho insta Mas a aconseguir un millor finançament i oblidar el procés sobiranista

La presidenta del PP, Alícia Sánchez Camacho, ha retret que era incompatible que Mas ‘pretengui tenir un millor finançament a Catalunya’ al mateix temps que intenta ‘trencar amb Espanya’. Ha instat el president català a tornar al ‘sentit comú i al consens’ i a fer cas al que, segons ella, ‘volen els catalans’, que diu que és ‘un millor finançament i no una ruptura’ amb l’estat espanyol. Preguntada pels primers cent dies de la segona legislatura de Mas, Camacho ha dit que Catalunya estava pitjor que abans de les eleccions perquè el govern es preocupava ‘només per la consulta independentista i no per sortir de la crisi’.

Albert Rivera, president de Ciutadans, ha demanat la dimissió de Mas perquè consdiera que ‘ha fracassat en el que ell deia que eren les seves cinc prioritats’. I ha dit que CiU només podia considerar ‘un petit èxit el seu camí cap a la independència’, però que ‘com que és il·legal’, també fracassaria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any