Condemnen un aficionat taurí a pagar una multa per agredir un activista animalista

  • 'Són moltes les agressions i amenaces que patim els activistes cada vegada que de manera pacifica mostrem el nostre rebuig a la tortura', diuen des d'Anima Naturalis.

VilaWeb
Redacció
01.04.2013 - 18:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un aficionat taurí ha estat condemnat a pagar 150 euros de multa després d’insultar i potejar un activista animalista que participava en una protesta antitaurina a Alcúdia el passat juliol per mostrar el seu ‘rebuig’ contra la ‘barbàrie i crueltat’ que representen aquestes festes.

El coordinador estatal de la campanya antitaurina d’Anima Naturalis, Guillem Amengual, ha explicat que ‘aquest no és un cas aïllat’. ‘Són moltes les agressions i amenaces que patim els activistes cada vegada que de manera pacifica mostrem el nostre rebuig a la tortura’, ha afegit.

Així, ha dit que ‘són moltes les burles, amenaces i intents d’agressió’ dutes a terme pels aficionats taurins, que veuen que cada vegada més les persones ‘rebutgen aquesta pràctica cruel i primitiva digna d’un poble bàrbar i no d’una societat moderna i civilitzada’.

Segons han explicat en un comunicat, aquesta setmana un activista ha guanyat el judici per una agressió i amenaces per uns fets que passant el juliol de l’any passat després d’una cursa de braus que va tenir lloc en aquest municipi.

Des Anima Naturalis, han relatat que en sortir els assistents de l’interior de la plaça un aficionat va reconèixer l’activista i ‘es va dirigir cap a ell de manera agressiva’.

Segons expliquen li va dirigir un ‘em cago en Déu d’antitaurins’, li va pegar un cop de peu i va amenaçar amb trencar-li la cara quan es tornessin a veure perquè són veïns del mateix municipi.

A causa d’això, i segons el relat de l’associació, es condemna l’aficionat a trenta dies de multa, a raó de tres euros diaris per una falta de lesions que preveu l’article 617.1 del Codi Penal.

A més, se’l condemna a vint dies de multa a raó de tres euros diaris, com a autor responsable d’una falta d’amenaces que preveu l’article 620.2 del Codi Penal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any