CDC replica a De Gispert que no hi ha cap motiu per endarrerir la consulta

  • Rull nega que hi hagi 'cap circumstància expecional' que faci endarrerir la consulta més enllà del 2014

VilaWeb
Redacció
23.03.2013 - 15:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, ha assegurat que no veuen ‘cap circumstància excepcional’ que faci pensar que s’ajornarà la consulta sobre la independència de Catalunya més enllà del 2014. Rull ha sortit al pas a les declaracions que ha fet avui al matí a Catalunya Ràdio la presidenta del Parlament, Núria De Gispert (UDC), que ha deixat oberta la possibilitat d’ajornar la consulta ‘una miqueta’ si es mantenia la situació actual de crisi econòmica.

Rull ha insistit que el full de ruta fixat amb ERC es manté i ha volgut deixar clar que la flexibilització del dèficit per part del govern espanyol ‘serà a canvi de res’ i que no es farà servir una renúncia a la consulta com a contra partida. ‘Aquesta és una línia vermella que no es pot creuar’, ha reblat.

La posició de De Gispert contrasta també amb l’expressada ahir pel president d’ERC, Oriol Junqueras. Junqueras va assegurar ahir que era possible d’organitzar un referèndum a Catalunya el 2013, per més que el pacte de governabilitat que va pactar amb CiU fixés la data per al 2014. I es va declarar partidari de fer-la abans que el referèdum escocès, que es celebrarà el 18 de setembre de l’any que ve.

De fet, el ritme del procés sobiranista posa a prova dos pactes: el de federació entre CDC i UDC, i el de legislatura entre CiU i ERC. El cap d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s’esforça per retornar a l’esquema de pacte i entesa amb el poder espanyol de fa tot just un any. El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, demana accelarar el procés per evitar una fractura social encara més gran que l’actual. Al bell mig, el president de la Generalitat, Artur Mas, mira de fer els equilibris més complicats per a poder imposar el seu ritme i s’aferra als acords de legislatura acceptats per Junqueras i Duran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any