Mataró s’afegeix a l’Any Espriu

  • Aquest 2013 també commemora el centenari del naixement d'un altre poeta: Josep Punsola · Els actes s'han presentat aquesta setmana en un acte a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró

VilaWeb
Redacció
22.03.2013 - 20:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mataró és present a l’obra de Salvador Espriu amb el nom de “Ciutat de les Santes”. Aquest any que tot Catalunya celebra el primer centenari del seu naixement, Mataró s’afegeix a la commemoració de l’Any Espriu organitzant un seguit d’activitats que van des d’una taula rodona amb mataronins que van conèixer Espriu fins a una lectura pública de textos espriuencs, passant per la conferència d’Agustí Pons, autor de la biografia ‘Espriu transparent’, o l’exposició de la sèrie d’escultures de Manuel Cusachs sobre els poemes del llibre ‘El caminant i el mur’, entre d’altres.

Mataró s’omple el 2013 de poesia, ja que l’estiu de fa cent anys va veure néixer un altre poeta, Josep Punsola (Mataró, 1913-1949) i per aquesta raó la capital del Maresme s’engalana enguany per a les dues commemoracions.

La comissió Salvador Espriu a Mataró està formada per Omnium Mataró-Maresme, Llegim i Piulem, Foment Mataroní, Sala Cabanyes, Club d’opinió Jaume Llavina, amb la col·laboració de membres del col·lectiu CAPS.A i l’Escola municipal de música de Mataró. La comissió treballa amb el suport logístic de l’Ajuntament de Mataró.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any