Amenacen la pagesia, amenacen el Lluçanès

  • Article d'Isaac Peraire, regidor d'ERC de Prats de Lluçanès

VilaWeb
Redacció
16.03.2013 - 16:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bé és sabut que l’Estat espanyol i els seus governants fa temps que ens la tenen jurada, i com més avança el procés independentista més accentuen l’actitud de menyspreu cap als catalans. L’últim estirabot el va deixar anar la setmana passada el Ministre d’Agricultura Arias Cañete dient que si Catalunya no compleix els objectius de dèficit marcats per l’Estat no es pagaria la part corresponent de la PAC als pagesos catalans.

Ja és patètica la situació viscuda fins ara, sabent que la producció agrària del Principat de Catalunya suposa el 19% de tot l’Estat i en canvi rebem el 6% de les ajudes que reparteix, com per haver d’aguantar amenaces d’aquest tipus. I és la primera vegada que amenacen a un sector concret. El millor que podem fer és, a part de repensar i apostar per enfortir el sector, gestionar-nos directament els recursos, tenint el propi Estat Català que ens defensi i treballi a favor nostre, no en contra.

El Lluçanès ja podria veure’s afectat per la nefasta idea -que en cas de tirar endavant no hauríem de voler acatar- del Ministre Montoro de reforma de l’administració local i supressió de municipis. Sumant a que la pagesia és aquí com arreu del país un sector productiu molt important per l’economia però també pel territori i l’entorn, Montoro i Arias Cañete emparats pel Partit Popular apunten amb les seves voluntats contra territoris com el Lluçanès.

A la nostra comarca, doncs, i al país en general, la pagesia en lloc de maltractar-la s’ha de cuidar; i els ajuntaments petits en comptes d’escanyar-los se’ls ha d’ajudar i buscar alternatives mancomunades.

No ens podem quedar de braços plegats i ho hem de fer saber. La pagesia i els municipis petits ja porten pagant massa penyores i maltractaments durant massa temps. Ara hem de dir PROU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any