Vic vol atreure el turisme amb la campanya “Setmana Santa a Vic”

  • Es tracta d’un paquet turístic de diverses activitats culturals

VilaWeb
Redacció
15.03.2013 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després del Mercat del Ram, Vic no s’atura i programa més activitats per gaudir d’una Setmana Santa de gran riquesa cultural, a partir del pòsit cultural i religiós que defineix la ciutat. Enguany s’han volgut ‘empaquetar’ en un projecte únic les activitats que es duen a terme cada any per Setmana Santa.

Des del Mercat del Ram fins al cicle de les Músiques Religioses, passant per la tradicional Processó dels Armats, o les activitats del Museu Episcopal, les visites culturals a la Catedral i altres centres de culte, el cinema, són accions que cada any es repeteixen, sota un mateix eix temàtic, i que les àrees de cultura i turisme de l’Ajuntament de Vic han volgut ‘batejar’ amb el nom de Setmana Santa a Vic.

El regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol ha afirmat que es tracta d’un nou concepte que aglutina diverses accions culturals i turístiques de la ciutat amb l’objectiu d’atraure nous públics a la ciutat. “Es tracta d’una nova oferta conjunta que amb el temps esdevindrà un referent al país”, segons paraules del mateix regidor.

Per la seva banda, el director de la Fundació L’Atlàntida, Lluís Vila d’Abadal ha explicat la programació d’enguany del Cicle de Música Religiosa que es troba en una edició de transició, ja que tot i que és la 9a edició de la iniciativa, aquest any s’hi ha implicat l’Ajuntament de  Vic que junt amb la Comissió de Cultura de la Pietat (entitat creadora del projecte) i la Fundació L’Atlàntida han posat noves bases d’organització i funcionament. La programació ofereix 5 concerts en sales de la mateixa Atlàntida, l’Església de la Pietat i el Museu Episcopal de Vic. Així el pròxim dissabte, dia 16 de març a les 18.00 h, es podrà gaudir de l’actuació del Cor finlandès Tapiola i el Cor Infantil de l’Orfeó Català sota el títol Unint veus del nord i veus del sud. El dissabte, 23 de març a les 20.30 h i coincidint amb el Mercat del Ram tindrà lloc el Cicle La Catedral de les Cantates de la mà de l’Orquestra de Cambra de Vic. El dilluns, dia 25 de març a les 20.30 h a l’Atlàntida hi haurà l’actuació de Stabat Mater: dels Dolors al Contemporani a càrrec de la Coral Canigó. El dijous 28 de març a les 20.30 h es podrà gaudir de diverses obres d’Antonio Vivaldi, Alessandro Scarlatti i Francesco Corselli, sota el títol Colpa, Pentimento e Grazia.Finalment i seguint l’èxit de la passada edició el dissabte, dia 30 de març es podrà gaudir de diverses audicions davant d’algunes de les peces més importants del Museu Episcopal de Vic. Aquesta última iniciativa té una certa peculiaritat, ja que el públic i els músics es van movent d’escenari dins del mateix Museu.

M. Mercè Franch, de la Comissió de Cultura de la Pietat ha destacat que el projecte del Cicle de Música Religiosa va néixer amb la intenció d’aproximar l’expressió artística del fet religiós a la ciutadania i amb una clara voluntat de donar un servei al país.

Finalment, la regidora de Turisme, Anna Erra ha posat de relleu que amb aquest projecte es vol ser capaç de projectar Vic a l’exterior amb l’objectiu d’atraure nous visitants que puguin allotjar-se a la ciutat podent gaudir de diverses activitats com el Mercat del Ram, la Processó dels Armats, el Cicle de Música Religiosa, Cinema i Cultura religiosa, el Museu Episcopal i Catedral i activitats i visites guiades. En aquesta línia, s’ha creat diferents paquets turístics que engloben aquestes iniciatives i es poden adquirir a través del web www.vic.cat/setmanasantavic.

Vic, doncs, amb aquest projecte ha estat capaç d’oferir al visitant una oferta cultural i lúdica interessant durant la Setmana Santa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any