Hisenda pentina les falles i desconcerta el PP

  • Inspectors d'Hisenda visiten els casals exigint documentació · Rita Barberà diu que és 'increïble' i el PSPV li recorda que ho està fent el seu partit

VilaWeb
Redacció
15.03.2013 - 01:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Inspectors de l’Agència Tributària s’han presentat en les comissions falleres de la Secció Especial de València per a sol·licitar als seus responsables factures de l’exercici 2012-2013 corresponents a despeses d’estes entitats i proveïdors com il·luminació, floristeria, grua, pirotècnia i construcció del monument faller. La sorprenent actuació en plena plantà dels monuments ha desencadenat una crisi política per al PP. Rita Barberà ha dit no entendre el que cerca el ministre Montoro i el PSPV ha aprofitat per a carregar contra el PP.

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, ha considerat una “autèntica insensibilitat” la presència d’Inspectors de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT) en les comissions falleres de la Secció Especial de València per a sol·licitar a les seues responsables factures de l’exercici 2012-2013 corresponents a despeses de proveïdors i clients.

Barberá ha qualificat d'”increïble” esta actuació, que ha subratllat que li sembla un “desconeixement total, un disbarat i un despropòsit”. L’alcadessa ha explicat que ha traslladat aquesta opinió personalment al despatx del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, amb qui no ha pogut parlar, i que també l’ha fet arribar a responsables del partit”. 

Reacció del PSPV

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha qualificat de “provocació” les inspeccions que l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT) ha portat a terme a les comissions de les falles de la Secció Especial, coincidint amb el moment en el qual s’estan muntant els monuments, “després de l’amnistia fiscal que ha impulsat Rajoy als autèntics defraudadors”. 

Per al dirigent socialista, “és evident que cal aplicar la llei i que tot el món deu complir-la, però és especialment greu que el PP vaja a la caça de les falles en vigílies de la ‘plantà’, que són autèntics motors de l’economia de la Comunitat Valenciana, mentre manté en els seus càrrecs a presumptes defraudadors com Carlos Fabra, per a qui el jutge demana una fiança de quatre milions d’euros; o a l’exalcalde d’Alacant i actual diputat autonòmic, Luis Díaz Alperi, a qui la Fiscalia prepara una querella per tres delictes fiscals”, ha subratllat.

Ximo Puig s’ha preguntat què haurien fet el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i l’alcaldessa de València, Rita Barberá, si esta inspecció “s’haguera fet en temps de govern socialista”. “Segurament, haurien convocat un ple extraordinari en les Corts i a l’Ajuntament per declarar persona ‘non grata’ al president del Govern”, ha destacat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any