Manifest IES ‘Josep Segrelles’ d’Albaida

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comunitat educativa de l’IES Segrelles d’Albaida (alumnat, pares i mares i professorat), enfront dels atacs contra la nostra llengua, el nostre valencià, el català de tots (en paraules d’Enric Valor), volem manifestar que:
1-Ens refermem en la lluita per aconseguir tots els nostres drets lingüístics i el dret irrenunciable a poder viure en la llengua pròpia d’aquest país.
2-Defensem polítiques lingüístiques d’equitat que facen avançar l’ús normal del valencià a les administracions, a l’escola, als mitjans de comunicació i que permeten fer del valencià la llengua comuna i de cohesió social.
3-Denunciem el tractament injust que es dóna al valencià en la llei Wert.
4-Reivindiquem la necessitat de fer del valencià la llengua vehicular de l’educació, afavorint la immersió lingüística en contextos sociolingüístics adversos. A més, volem que s’estimulen les capacitats plurilingües, que afavoriran el coneixement i l’ús de diverses llengües entre el nostre alumnat.
5-Defensem la necessitat de fer del valencià la llengua vehicular en els mitjans de comunicació públics, l’administració, la justícia i els cossos de seguretat.
6-Pensem que la construcció d’una comunitat lliure i cohesionada només és possible sobre la base de garantir el coneixement per a tothom, siga quin siga el seu origen social o cultural.

Per tots aquests motius, un grup d’entitats civils que han liderat la defensa del valencià, entre les quals es troben les associacions de mares i pares majoritàries, els sindicats de treballadors/es de l’ensenyament, de l’alumnat o Escola Valenciana, a les quals ens adherim, creuen que ara és el moment d’una gran resposta  general dins de tota la nostra comunitat lingüística.

Enllaçats per la llengua és una iniciativa que va nàixer a les Illes Balears enfront dels intents de minoritzar el català als centres educatius i les administracions públiques. Hui ens convoca a defensar la llengua que compartim tots: els ciutadans de l’Alguer, de la Franja d’Aragó, de la Catalunya Nord, de Catalunya i del País Valencià.

Amb aquest lema, enllaçats per la llengua, ens reunim hui, 7 de març, en una jornada d’acció per la llengua, llegint aquest manifest i formant aquest gran rotgle que simbolitza el fort vincle que ens uneix, la llengua que compartim, que ens cohesiona i ens fa sentir un poble.

Per un ensenyament públic de qualitat i en valencià!

Per la dignitat i per la igualtat!

‘No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen.
Baixa al carrer i participa, no podran res davant
un poble unit, alegre i combatiu’.
Vicent A. Estellés

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any