Mas: ‘Per molt que insultin, mantindrem l’esperit de diàleg’

  • Demana fermesa als catalans davant els atacs que arribin

VilaWeb
EP
09.03.2013 - 17:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dissabte que Catalunya ha de ser ferm en el seu projecte de país sense perdre els valors cívics que l’han caracteritzat, i ha apel·lat a mantenir el diàleg i la convivència ‘per molt que insultin’, en referència a les darreres declaracions de Juan Carlos Rodríguez Ibarra, que va equiparar el president de la Generalitat, Artur Mas, amb Hitler i Mussolini (Àudio, MP3; vídeo).

‘Per molt que cridin, insultin i facin el que vulguin, nosaltres hem de mantenir el nostre esperit i els nostres valors, que són el pacifisme, la bona convivència, l’esperit de diàleg i la voluntat de consens i acord’, ha afirmat. Ho ha dit a la Festa de l’Arbre 2013 de Tàrrega (Lleida), l’acte central de commemoració del centenari de l’Associació Amics de l’Arbre, que fa 100 anys que es dedica a impulsar i conservar el parc de Sant Eloi.

Mas ha establert un paral·lelisme entre els impulsors d’aquesta zona verda i l’aposta sobiranista, i ha assegurat que els qui ‘van demostrar que quan hi ha prou gent que creu i va unida per a un determinat projecte, les coses poden sortir endavant’.

‘Ara a Catalunya, d’una forma o una altra, també estem plantant un arbre que esperem que sigui ben fort, i sobretot estigui ben arrelat, que no se l’emporti cap vendaval i que, a més, sigui un arbre que miri cap amunt’, ha declarat, i ha demanat als catalans confiar en el futur.

‘Per molt forts que siguin els vents que vénen de l’altre costat, si tenim l’esperit dels que van plantar els arbres de Tàrrega fa cent anys, aquests vents passaran, però no ens tombaran ni ens trencaran les branques, i molt menys les nostres arrels’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any