Les carmelites d’Ontinyent

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ara fa un any, les nou monges carmelites d’Ontinyent enviaven una carta a l’alcalde d’aquesta vila de la Vall d’Albaida fent-li saber que renunciaven a la subvenció de 2.700 euros que els havia estat concedida. Adela Pla, la priora del convent, manifestava en aquell text que, per acord de la comunitat, preferien que els diners de la subvenció foren destinats ‘a favor d’aquells que en aquests moments ho estan passant malament’. Les carmelites d’Ontinyent, en un gest evangèlic, mostraven la seua sensibilitat i la seua solidaritat, ‘davant la crisi que afecta al nostre poble’.

Les carmelites deien també que la seua vida era ‘sòbria i altres ho necessiten més’ i per això demanaven a l’Ajuntament que aquells diners foren destinats a ajudes socials.

Les monges carmelites d’Ontinyent, fidels a l’esperit de les benaurances, sensibles a la situació de pobresa que viu la nostra societat, ens han donat una lliçó de generositat i de despreniment. Amb el seu estil de vida senzill i auster, han estat fidels a l’Evangeli, que ens demana compartir allò que som i allò que tenim: ‘Vaig tindre fam i em donàreu menjar’ (Mt 25:34ss).

Pel contrari, aquells que des del Palau de la Generalitat ens governen (?), en compte d’afavorir i de ser solidaris amb els qui més ho necessiten, només fan que asfixiar els més dèbils de la nostra societat. Fa uns dies va ser la retirada del finançament gratuït de medicaments, ajudes tècniques i material ortopèdic a les persones discapacitades. Famílies de 400 xiquets amb autisme, estan esperant vora un milió d’euros que els deu la Conselleria de Sanitat. Als malalts mentals de l’Alt Vinalopó, la Generalitat els deu els pagaments del 2011 i 2012. A Pedreguer, el Verger, Ondara i Gata, ja porten set mesos sense urgències mèdiques nocturnes. I l’institut Josep Segrelles d’Albaida, només té diners per posar la calefacció una hora al dia, ja que la Generalitat deu a diversos instituts uns diners que no arriben.

A la demarcació de Castelló, la Diputació provincial s’ha desentès del programa de Teleassistència per als nostres ancians, però compra 20 entrades (7.420 euros) per a la ‘corrida de la Beneficencia’ de les festes de la Magdalena. I a la Vall d’Albaida, la supressió de les Unitats de Suport Vital de l’Olleria i de Castelló de Rugat, malgrat la protesta dels alcaldes d’aquestes dues viles i de Guadasséquies, Montaverner i Alfarrasí. I això que el setembre de 2011, el President Alberto Fabra deia a RNE: ‘Haremos los recortes que hagan falta, menos en sanidad i educación’!!

I mentrestant, el Govern Valencià, que immoralment trau diners de prestacions socials, destina milions d’euros a la Fórmula 1, la Copa d’Amèrica i les places de bous, la promoció de ‘la Fiesta Nacional’ (la seua, no la meua!) les escoles taurines i a més, amb la indecència de voler que la ‘Fiesta’ siga Patrimoni de la Humanitat!! Per no parlar dels 9.000 euros gastats per EMARSA en bolígrafs!!!

I amb tot, sempre ens vénen amb la mateixa cançoneta: ‘a valencianos no nos gana nadie’. Però són capaços de rebutjar a Madrid (ara que també governen ells!) la proposta d’una millora del finançament del País Valencià, que es va debatre al Congrés el mes de febrer passat. Tant que protestaven quan hi havia a Madrid el govern del PSOE i ara no hi ha cap queixa! Per cert, el transvasament de l’Ebre que tant reivindicaven fa uns anys, com és que ara s’han quedat muts?
El Sr. Bárcenas assegurava que el PP li pagava 21.000 euros bruts al mes (!) des del 2010 fins al 31 de gener de 2013, com a assessor del partit. I el Sr. González Pons (‘la sonrisa del Régimen’) negava aquestes dades, amb la frase: ‘Ustedes pueden elegir a quién creer’. Clar, si tenim en compte les promeses del PP abans de les eleccions (IVA, IRPF, pensions…) i allò que han fet després, les declaracions del Sr. González Pons no tenen cap mena de credibilitat, ja que, llevat de la protecció del bous i de la ‘Fiesta’, totes les altres promeses les han incomplertes!!

Fa uns dies sabíem que la Generalitat ha demanat a una sucursal del Banco de Santander 24 milions d’euros!! On aniran a parar eixos diners?

Les carmelites d’Ontinyent, amb el seu gest de renunciar a la subvenció de 2.700 euros en favor dels més desvalguts ens van ensenyar que la solidaritat no està en les paraules sinó en les obres. Les carmelites d’Ontinyent també ens han ensenyat que és possible viure d’una altra manera, amb austeritat i simplicitat. I que només compartint es produeixen els miracles. No amb promeses buides, com ens tenen acostumats, els ‘inquilins’ (com deia mon pare) del Palau de la Generalitat!

I com deia jo en una altra ocasió: si les persones que no paguen la hipoteca, els bancs els desnona, com és que als ‘inquilins’ del carrer Cavallers, que tampoc paguen allò que han promès, ningú no els trau d’allà?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any