Nova sentència del TSJ valencià que reconeix Filologia Catalana i la unitat de la llengua

VilaWeb
Redacció
07.03.2013 - 14:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha emès una nova sentència que torna a reconèixer el títol de Filologia Catalana i la unitat lingüística. És el veredicte que resol el recurs presentat per ACPV contra les ordres publicades al DOGV el 2009, que convocaven unes proves d’accés al professorat sense reconèixer el títol universitari com a acreditatiu de ‘coneixements del valencià’.

Ara el tribunal conclou que els annexes d’aquelles ordres de la Conselleria d’Educació són nuls perquè no eximien de la prova de valencià als llicenciats de Filologia Catalana.

El tribunal destaca la llarga llista de pronunciaments judicials que hi ha hagut constatant la unitat de la llengua. Reitera que ‘l’obstinació en la ignorància i el rebuig dels criteris científics que avalen la unitat lingüística’ és l’única raó perquè la Generalitat mantingui una posició contrària, ‘més encara quan existeixen reiterats pronunciaments jurisdiccionals que desautoritzen aquests arguments’.

ACPV es felicita per la sentència, ‘el fracàs d’aquella estratègia i el correlatiu triomf dels criteris científics i filològics’. També insta el govern a ‘abandonar definitivament els intents de politització de la llengua i que, com a patrimoni que aquesta és de tots els valencians, impulse iniciatives a favor de la promoció del seu ús social’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any