ERC vol que se suprimeixin els cotxes oficials

  • Presenta una proposició no de llei al congrés espanyol i que vol traslladar també a Catalunya

VilaWeb
ACN
07.03.2013 - 13:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha anunciat aquest dijous la presentació al Congrés d’una proposició no de llei per suprimir tots els cotxes oficials excepte aquells que siguin necessaris per qüestions de seguretat, en concret perquè el càrrec vagi acompanyat almenys de dos guardaespatlles, el que deixaria fora els primers altíssims càrrecs. Els republicans volen traslladar aquesta proposta a l’Estat però també a les autonomies. “Es tracta de canviar el xip, que ens acostumem que això de tenir un cotxe assignat no és la cosa més normal del món. És excepcional i com a tal ha de ser tractada”, ha dit Bosch, que ha instat a desplaçar-se en taxi o en transport públic.

En roda de premsa, Bosch ha presentat una proposició no de llei per suprimir els cotxes oficials, només amb comptades amb excepcions i que aquestes hagin de ser aprovades pel Congrés. En concret, ha deixat fora els càrrecs que hagin d’anar amb dos guardaespatlles com a mínim. Ara bé, pel que fa a la resta, ha demanat “canviar el xip” i que s’acostumin a què el cotxe assignat és una qüestió “excepcional”, i és “digníssim” anar en taxi o en transport públic. “No veig per què el debat que es fa als escons del metro i dels autobusos no ha de ser un debat útil i interessant”, ha remarcat.

En concret, la proposició d’ERC demana en primer lloc un informe per conèixer les xifres reals de cotxes oficials i el seu cost, i ha apuntat que l’única dada de què disposen és la d’un portal automobilístic que parla de 5.000 vehicles i 63 MEUR de despesa.

El segon punt parla de la supressió amb un termini màxim d’un any. Ha remarcat que s’estan reduint els cotxes d’assignació exclusiva, però el que vol ERC és que directament desapareguin. “Nosaltres no proposem reduir un privilegi, el que proposem és acabar amb aquest privilegi”, ha insistit.

ERC planteja aquesta mesura en l’àmbit estatal, perquè és on hi ha el gruix de la despesa, però també vol aplicar-la en l’àmbit de Catalunya. En preguntar-li si veuria bé que el president de la Generalitat, Artur Mas, viatgés en metro, ha dit que sí, i ha explicat que un cop es va trobar l’expresident Pasqual Maragall fent-ho.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any