Albiol desafia la moció de censura i anuncia que es presentarà el 2015

  • CiU planteja a PSC i a ICV-EUiA la possibilitat de presentar una moció de censura per fer fora el batlle de Badalona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.03.2013 - 10:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Xavier Garcia Albiol, batlle de Badalona, s’ha mostrat desafiant respecte la moció de censura que podria presentar l’oposició, que ha començat a negociar formalment per temptejar la possibilitat d’un govern alternatiu al del PP. ‘Si els perdedors es posen d’acord, canviaran la voluntat dels veïns, i ja ens veurem a les urnes’, ha dit en una entrevista a Rac1, on ha anunciat que tenia intenció de tornar-se a presentar a les eleccions del 2015.

Per Albiol, PSC i ICV tenen pressa a presentar la moció perquè ‘si no recuperen el poder abans de dos anys, els respectius partits no voldran tornar a presentar els caps de llista’.

Albiiol també ha defensat el seu paper al capdavant de l’ajuntament: ‘Diuen que Badalona és ingovernable, però el 90% dels projectes han tirat endavant, després de trenta anys aturats. Es fan esforços. Però si hi ha quatre regidors de CiU, nou del PSC i tres d’ICV que no volen [tirar endavant un projecte] el meu marge de maniobra és nul.’

CiU fa un pas per fer fora Albiol de la batllia

El grup municipal de CiU a Badalona, que fins ara s’havia mostrat menys predisposat a aquesta opció, ha fet un pas endavant i exposarà aquesta possibilitat als altres dos grups de l’oposició: el PSC i ICV-EUiA.

Segons l’ACN, el president de CiU a Badalona, Ferran Falcó, donarà els detalls de la proposta en una conferència de premsa avui al punt de migdia.

‘La nostra intenció és de parlar durant la setmana de la possibilitat de plantejar una moció de censura; nosaltres sols no podem presentar-la’, ha explicat Falcó a Europa Press. I ha recordat que perquè reïxi calen catorze vots a favor, i CiU tan sols hi té quatre representants.

Falcó vol ‘canviar el model de govern actual’ i creu que Albiol es troba en una situació de blocatge: ‘Fa un any i mig que malda per arribar a acords amb l’oposició, però ara és en un carreró sense sortida i ja no pot gestionar el dia a dia de la ciutat.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any