L’Audiència de Barcelona ordena l’ingrés a la presó de Pallerols i dos ex-dirigents d’Unió

  • El tribunal denega la suspensió de les penes de set mesos i 18 de presó acordades entre la defensa i la fiscalia

VilaWeb
Redacció
06.03.2013 - 18:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència de Barcelona ha ordenat l’ingrés a presó de l’empresari andorrà Fidel Pallerols i dos exdirigents d’Unió, Vicenç i Lluís Gavaldà, condemnats a penes d’entre set mesos i un any i mig de presó. Així, la decisió del tribunal, que pot ser recorreguda, denega la suspensió de la pena i la possibilitat dels condemnats a evitar la presó canviant-ho per una multa perquè no tenien antecedents. Pallerols i els germans Gavaldà van ser condemnats, després de pactar la pena amb la fiscalia i les acusacions, per haver desviat fons de les subvencions públiques per a cursos de formació d’aturats.

Pallerols i Vicenç Gavaldà, conseller nacional d’UDC, van ser condemnats a set mesos de presó, però Lluís Gavaldà, exdirector general d’Ocupació, va ser sentenciat a un any i mig. UDC va ser condemnat com a responsable civil a títol lucratiu a fer-se càrrec de bona part de les indemnitzacions, que pujaven a 380.000 euros.

En la seva resolució, els magistrats consideren que els fets pels quals van ser condemnats eren ‘d’inqüestionable gravetat’ i s’emmarquen en el que ‘col·loquialment es denomina corrupció política a través d’una trama organitzada’. Segons els magistrats, la crisi econòmica i l’alt grau d’atur, amb continuades retallades en serveis socials i ‘importants sacrificis’ per la població faria obscè que no es posés fre a l’ús il·legítim de fons públics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any