PP, ICV-EUiA, CUP i C’s exigeixen a Mas que ‘faci neteja’ a CiU

  • El govern nomenarà un responsable desvinculat de CiU per supervisar les mesures anticorrupció

VilaWeb
Redacció
28.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP, ICV-EUiA, CUP i C’s van exigir ahir al president de la Generalitat, Artur Mas, que, a més d’impulsar mesures per millorar la transparència, ‘fes neteja a CiU’, en referència als casos de presumpta corrupció que l’afecten. En el debat anticorrupció al parlament, el portaveu del PP, Enric Millo, i els caps d’ICV-EUiA i C’s, Joan Herrera i Albert Rivera, van repassar alguns dels casos que han afectat CiU els darrers anys per demanar a Mas que actués amb coherència. El portaveu de la CUP, David Fernàndez, va repassar els casos de corrupció que afecten Catalunya i va carregar contra ‘l’extensa cortina de silencis i opacitats’ que han afavorit les irregularitats.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va demanar que una de les propostes anticorrupció fos un ‘pacte de la integritat’, en què administracions i empreses de la construcció es comprometessin a desterrar les pràctiques il·legals. I el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va presentar un decàleg contra la corrupció aprovat pel seu partit, i va coincidir amb Mas que els encausats havien de deixar els càrrecs si finalment eren acusats i s’obria un judici contra ells.

Un responsable de supervisar les mesures anticorrupció desvinculat de CiU

Mas es va comprometre a seguir de prop la implantació de les les 51 mesures (pdf) de lluita contra la corrupció que ell mateix va proposar després de la reunió amb els òrgans de control de la gestió pública, i a donar-ne compte al parlament. Va explicar que se n’encarregaria una nova figura que pensa crear i que tindrà la responsabilitat de fer el seguiment de les mesures que s’impulsen en els àmbits corresponents i informar-l’en directament. Aquest lloc l’ocuparà una persona desvinculada a CiU, tot i que Mas no va aclarir si fóra un independent o algú lligat a una altra formació política.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any