Sabino Cuadra, el nou Jon Idigoras al congrés espanyol?

  • El diputat d'Amaiur participa avui a Barcelona en l'acte d'ERC 'Farem la independència' amb Alfred Bosch

VilaWeb
Redacció
28.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alfred Bosch, diputat d’ERC al congrés espanyol, participa avui en la conferència ‘Farem la independència, farem net’, amb el seu company d’hemicicle Sabino Cuadra, diputat d’Amaiur. En un piulet en què anunciava l’acte, Bosch recordava ahir ‘qui és Sabino Cuadra’, amb un vídeo d’una de les seves intervencions a la tribuna. En el poc temps que fa que és al congrés –hi va entrar a les darreres eleccions, el 2011–, aquest advocat i sindicalista s’ha caracteritzat per uns discursos mordaços i incisius, i ha esdevingut la veu basca més esmolada a la cambra espanyola.

‘Si nosaltres fóssim espanyols, que no ho som, estaríem avergonyits d’aquest govern’, deia Cuadra fa uns mesos en una intervenció al congrés espanyol, en què carregava contra les retallades de l’executiu de Mariano Rajoy.

És el vídeo que ahir recuperava Alfred Bosch, però a la xarxa es poden trobar més intervencions punyents de Cuadra. Com el discurs en el ple de l’octubre passat, quan declarava: ‘Mentre hi hagi una petita minoria que nedi en l’opulència més insultant i aquesta continuï tenint cent portes obertes a l’especulació, el frau i l’evasió de capital, no hi podrà haver cap solució possible per als cinc milions de desocupats i els deu milions que viuen sota el llindar de la pobresa a l’estat espanyol.’

O aquest altre, en què posa en evidència el discurs del PP espanyol:

Uns discursos que fan inevitable de comparar Sabino Cuadra amb l’històric dirigent abertzale Jon Idigoras, que segurament va fer les intervencions més mordaces que s’han sentit a la cambra espanyola:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any