Campanya perquè Gibraltar sigui el 54è membre de la UEFA

  • Al maig l'organisme internacional l'hi ha d'admetre com a membre de ple dret · Espanya s'hi oposa

VilaWeb
Redacció
28.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè executiu de la UEFA va admetre Gibraltar com a membre provisional l’octubre passat, responent a una sentència del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) de l’agost del 2011. L’Associació de Futbol Gibraltarenca (GFA) serà admesa com a membre de ple dret al 36è congrés ordinari de la UEFA, que es farà a Londres el 24 de maig. Mentrestant, l’equip de futbol sala del penyal ja ha pogut competir en la fase de classificació de l’Eurocopa del 2014. A partir d’aquesta experiència, la GFA ha obert la campanya ‘Estem preparats‘.

Amb el nom de Gibraltar Team 54 s’ha obert una pàgina web i comptes a Facebook i Twitter, on s’expliquen els motius pels quals l’associació vol esdevenir ‘el 54è membre de ple dret de la família UEFA’.

L’Associació de Futbol de Gibraltar ha lluitat des del 1997 per poder ingressar a la UEFA, però sempre ha topat amb l’oposició d’Espanya, que no vol competir de cap manera amb aquest territori britànic. En algun moment, la federació espanyola ha arribat a amenaçar de boicotar les competicions de la UEFA en cas que se n’aprovés l’adhesió.

L’associació gibraltarenca recull en aquesta altra pàgina la llarga batalla pel reconeixement. S’hi poden descobrir detalls com aquest: ‘El desembre del 2006, la Federació de Futbol espanyola va argumentar contra la sol·licitud de la GFA que els terrenys on hi havia l’estadi de futbol [de Gibraltar], del 1949, eren en un territori que Espanya considerava que li pertanyia segons el tractat d’Utrecht del 1713.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any