Aquest vespre: Acció Joan Brossa

  • Presentació del projecte 'Joan Brossa: Accions i territori. Tres actes i dos quadres'

VilaWeb
Redacció
26.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fundació Joan Brossa duu a terme el projecte ‘Joan Brossa: accions i territori. Tres actes i dos quadres’, que durarà fins el 2016. Es presentarà aquest vespre a La Seca, Espai Brossa, a les 19.00. Concretament, s’hi exhibirà el primer acte del projecte, format per tres accions que ja s’han realitzat i enregistrat, amb vista a fer un documental sobre Brossa un cop aplegat tot el material. Les tres accions són: acció 1, ‘El combat’. Espais de la Batalla de l’Ebre: línia de trinxeres de Vilalba dels Arcs i poble vell de Corbera d’Ebre; acció 2, ‘Les angúnies d’en Titella’. Museu del Joguet de Catalunya a Figueres; acció 3, ‘Record d’un malson’. Sant Adrià de Besòs, en relació amb l’especulació urbanística associada al ‘boom’ immigratori dels anys seixanta i a la Barcelona de Porcioles.

El projecte s’ha definit a partir de les aportacions de l’especialista Glòria Bordons, el director de teatre Moisès Maicas i l’artista plàstic Toni Giró. La voluntat és d’establir un mapa geogràfic, vital i personal de Joan Brossa, que reflecteixi la seva època, ideologia, amistat i afeccions.

La fundació explica que Brossa cregué en un projecte social i cultural comú per al conjunt de territoris de parla catalana, i deixà la seva empremta en indrets representatius del nostre tarannà i de la nostra història política i social. A partir d’aquesta idea, la Fundació Joan Brossa vol rellegir el poeta i indagar nous camins per evidenciar-ne la contemporaneïtat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any