El govern valencià, forçat a rectificar les llicències de TDT a empreses afins al PP

  • Anul·la les llicències de TDT, complint la sentència del Suprem, i retrotrau el procés per a una nova adjudicació

VilaWeb
Redacció
25.02.2013 - 12:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat Valenciana ha anul·lat les llicències de TDT concedides el 2006, segons que publica aquest dilluns el Diari Oficial. D’aquesta manera compleix la sentència del Tribunal Suprem del setembre passat, que detectava irregularitats en el procés d’adjudicació de les TDT, i donava la raó a TeleElx, que s’havia quedat fora del repartiment de canals.

La conselleria de Presidència publica avui l’anul·lació (pdf) de la concessió de les quaranta-dues llicències de TDT atorgades pel govern de Francisco Camps a empreses relacionades amb el PP, i duu el procés al moment previ a la proposta d’adjudicació. En la resolució de Presidència, el govern entén que el Suprem va anul·lar les llicències per un defecte de forma, perquè les concessions no estaven prou motivades.

La sentència del Suprem basava l’anul·lació en el fet que el govern havia delegat en l’empresa Doxa Consulting la valoració de les propostes. I considerava que una empresa privada no reuneix les garanties d’objectivitat i imparcialitat que se li pressuposen a l’administració. També deia que en la comunicació efectuada pel govern no constava pas la valoració feta per Doxa Consulting i que, per tant, no permetia que els aspirants coneguessin per què no s’havia acceptat la seva oferta.

 

Entrevista amb Juli Esteve: ‘Els demòcrates, els periodistes i els amants de la bona informació podem sentir-nos satisfets’ (13.09.2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any