Acusen Bauzá d’amagar el 80% de la seva activitat econòmica

  • El PSIB-PSOE ha demanat la compareixença urgent del president davant del Parlament balear

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.02.2013 - 14:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha assenyalat que el president del Govern, José Ramón Bauzá, ha quedat totalment inhabilitat per dirigir la comunitat autònoma, després de confirmar-se que ‘ha mentit a la ciutadania i al Parlament balear’, amb la presentació d’una declaració complementària sobre els seus béns.

Així, la portaveu parlamentària socialista ha censurat Bauzá per ‘haver declarat el 20% del que tenia i amagar el 80% de les seves activitats econòmiques’, precisament, ha dit, ‘la part que feia incompatible que sigui president’.

En aquest punt, Armengol ha assenyalat que el president de l’Executiu autonòmic ‘ha amagat la seva participació en les empreses Divino i Bauser, a més d’hipoteques per valor de 1,5 milions d’euros i saldos bancaris’. En la seva declaració complementària figuren dos les dues empreses, de les quals Bauzá ‘n’és propietari al cent per cent, i que fan que sigui incompatible amb el càrrec de president’, ha precisat sobre això.

La portaveu socialista ha apuntat que ‘és molt trist que, en una situació tan difícil i tan complexa per a moltes famílies de Balears, on aquesta setmana s’ha afegit la desgraciada situació d’Orizonia, Bauzá es dediqui a maquillar la declaració que va fer davant del Parlament el juny del 2011’. ‘Ni amb maquillatge es tapen les mentides del president del Govern’, ha recalcat.

Comissió d’experts contra la corrupció

Per tot això, Armengol ha sol·licitat la compareixença urgent de Bauzá a la Cambra autonòmica per ‘explicar la declaració complementària que va presentar aquest dijous’. ‘Ens agradaria saber si en la declaració de Patrimoni que Bauzá va fer davant el Govern, va declarar aquestes empreses o no’, ha afegit Armengol.

Una altra de les actuacions que ha anunciat la portaveu del PSIB-PSOE té a veure amb una iniciatives legislativa per fer obligatòria la publicació de les declaracions dels diputats del Parlament.

A més, Armengol ha dit que el seu partit a les Illes també es suma a la proposta Rubalcaba per crear una comissió d’experts que dictaminin ‘quines mesures cal posar en marxa tant en partits polítics com a les institucions per fer front a la corrupció i sobre tot, evitar que algú pugui corrompre’.

Sobre aquest assumpte s’ha pronunciat el secretari d’Organització del PSOE, Óscar López, que ha recordat que Bauzá ‘tractava de ser el campió de la transparència i de ser el més transparent del PP i de tot l’Estat’.

‘Era tan transparent que no es veia el que tenia. Era tan transparent que va oblidar explicar als ciutadans de Balears el 80% del que tenia’, ha apuntat Óscar López, que es troba a Mallorca per mantenir reunions i intercanvis amb militància i càrrecs del partit, i posar en marxa el projecte de renovació socialista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any