Tereseta-que-baixava-les-escales, 10 anys sense Espriu

  • El 22 de febrer de l'any 1995 una producció d'Ample24 dirigida per Lluís Danés va convertir el Teatre Principal, i Arenys de Mar, en el centre de l'homenatge al poeta per commemorar el 10è aniversari de la seva mort.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.02.2013 - 14:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un Teatre Principal encara no municipalitzat ni renovat va acollir l’any 1995 la posada en escena d’un dels contes més coneguts de l’escriptor: ‘Tereseta-que-baixava-les-escales’.

Lluís Danés va dirigir l’espectacle, que va comptar amb la participació d’actrius que encarnaven Teresa en les diferents etapes de la seva vida, així com d’actors i ballarines, la majoria d’Arenys de Mar. La banda sonora, composada especialment per a l’ocasió, la firmava Carles Cases.

La presència arenyenca va anar més enllà de la posada en escena: l’actriu Mercè Pons va ser l’encarregada de posar veu a la narració. Oriol Ferran, qui en fou el productor, va recordar l’eseveniment en un apunt al seu bloc d’Arenyautes, des del qual es poden escoltar els textos narrats per Mercè Pons.

L’estrena de l’espectacle va anar acompanyada de l’edició del CD de la banda sonora i la publicació del conte acompanyat de diversos textos relacionats amb l’obra, entre els quals, el de Maria Lluisa Espriu, germana del poeta. La llibreria El Setciències, arran de la celebració de l’Any Espriu, ha posat tornat a posar a la venda el pack del llibre i el conte per 9 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any