Bustos plega però no renuncia com a regidor ni al sou de la Diputació

  • La dimissió és oficial després del Ple extraordinari d'aquest matí. L’oposició li retreu que no deixi tots els càrrecs, ni ell ni la resta de regidors i persones imputades pel cas Mercuri.

VilaWeb
Redacció
21.02.2013 - 13:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja és oficial. Plega. “Renuncio pel futur de la ciutat” han estat les seves paraules més solemnes. L’oposició li retreu però que només deixa el càrrec d’alcalde i segueix com a regidor i com a membre de la Diputació “amb dedicació exclusiva” amb un sou de 83.546,4 euros anuals. Tampoc pleguen la resta d’imputats. El que sí que ho ha deixat avui oficialment és Ricard Estrada: el ple ha ratificat la seva renúncia i assumirà l’acta de regidor Christian Sánchez en el seu lloc.

Fa una setmana anunciava la seva voluntat d’abandonar el càrrec i denunciava el “bloqueig” dels grups de l’oposició. Aquest matí la dimissió de Manuel Bustos s’ha fet efectiva en un Ple extraordinari en el qual, el ja exalcalde, ha aprofitat per acomiadar-se dient que marxa “pensant en el futur de la ciutat”. I que segueix tenint “pressa” perquè es conegui “la veritat” de tot aquest afer.  A partir d’aquest moment, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) obrirà un procés intern per escollir el seu candidat a l’alcaldia que podria culminar el proper diumenge amb la celebració d’una assemblea de la secció local. L’alcalde en funcions -ja no accidental- seguirà sent fins llavors Joan Carles Sánchez.

Esperança de canvi

Les posicions d’ICV i PP en el Ple d’avui ha evidenciat l’impossibilitat que l’oposició plantegi un candidat alternatiu al del PSC a l’alcaldia. Contràriament, ambdós partits -amb diferents graus d’escepticisme- han confiat en què el rumb de l’equip de govern varïi els propers dos anys.  L’ecosocialista Carme Garcia ha exigit al PSC que si vol continuar governant ha d’iniciar un procés de transició cap a “un nou model de poder” i ha demanat als socialistes que expliquin els “compromisos” del nou alcalde i una regeneració profunda de l’administració local. Els populars també han donat aquests 2 anys que manquen de legislatura per demostrar “si es pot confiar amb vostès”.

Ha estat un Ple extraordinari tens i més llarg del que es preveia. Els retrets més durs per part de l’oposició han vingut de part dels portaveus de l’Entesa per Sabadell i d’EUiA, Virgiinia Domínguez i Marisol Martínez respectivament. Domínguez ha tornat a culpar el PSC de la situació per la qual travessa la ciutat arran del cas Mercuri i ha assegurat que la seva renúncia és “insuficient” i que hauria de plegar també com a regidor. Ha exigit “tolerància zero a la corrupció”  i ha reivindicat que “la unitat d’acció” per part de l’oposició i la “por a una moció de censura” ha estat el detonant de la seva dimissió com a alcalde. Martínez per la seva banda ha retret a Bustos no haver après “res” durant els catorze anys al càrrec i haver convertit el seu cercle polític en una “aristocràcia cutre”. El convergent Carles Rossinyol també s’ha sumat a la petició que totes els imputats dimiteixin: “Així, la ciutat podria passar pàgina i afrontar el futur amb més confiança”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any