Toni de l’Hostal: ‘La policia, se n’ha fet perquè no li agraden els llibres’

  • Us oferim la primera aparició de l'artista al concert de la Primavera Valenciana, on va oferir un monòleg i la cançó 'València en falles'

VilaWeb
Redacció
21.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les quatre hores de l’històric concert commemoratiu de la Primavera Valenciana, divendres passat, van donar molts moments memorables. Un d’aquests va ser l’aparició a l’escenari de Toni de l’Hostal, ‘l’artista total’, que us oferim avui en vídeo. Showman, músic, humorista, cantautor, en definitiva, artista polifacètic, Toni de l’Hostal (nét), va oferir una actuació musical precedida d’un monòleg, que va arrencar riures i aplaudiments.

Toni de l’Hostal va recordar, sempre amb ironia, com va anar la Primavera Valenciana. I es va dirigir als estudiants per dir-los: ‘Sou uns provocadors, cabrons. Us ho buscàreu! Anàveu ensenyant els llibres a la policia. I vosaltres sabeu que la policia s’ha fet policia perquè no li agraden els llibres!’. Finalment, va desitjar als encausats que els toque ‘el mateix jurat popular que va tocar a Francisco Camps’.

Tot seguit, va agafar la guitarra per interpretar ‘València en falles’, i va recordar als estudiants: ‘La pròxima volta que vulgueu manifestar-vos pel carrer, perquè no torne a passar el mateix, heu de muntar una falla: podreu tallar el carrer i fer lo que vos ixi de la figa’. I en acabat va començar la cançó, on renega de les falles… ‘No aneu a València en plenes falles, que veureu els putos falleros fent-se ralles, la Rita Barberà fent-se cassalles, les putes falles’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any