La pressió popular atura un desnonament a Campoamor

  • Entre el veïnat de la plaça Rogelio Soto, la PAHC i altres nuclis de la plataforma al Vallès, aquest matí s'han concentrat prop de 300 persones per evitar el desnonament per part d'Unnim d'un veí

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.02.2013 - 16:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La convocatòria va començar a córrer ahir a la tarda i aquest matí unes 300 persones s’han aplegat davant la porta del bloc on viuen Antonio i la seva família. A les 10.30h tenien cita per al desallotjament i cap a les 12h ja s’ha sabut que la comissió judicial havia rebut ordre d’avortar de la part demandant a causa de la mobilització generada al barri. Sembla que, tot i que el desallotjament no s’ha realitzat, l’ordre de llançament segueix vigent i aquest pot tenir lloc en els següents dies o setmanes sense previ avís. La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell ha manifestat, en declaracions posteriors a la concentració d’aquest matí, ‘que és necessari que Unnim cedeixi un lloguer social a la família davant la inacceptable incertesa del possible desallotjament’ i assegura seguir treballant en aquesta línea. En ocasions anteriors, la PAHC ja ha aconseguit exercir pressió a l’entitat bancària accedint, així, a lloguers i dacions en pagament; com en el cas de l’Ahmed al barri de Torre-romeu.

Antonio i la seva família van haver d’abandonar el seu anterior habitatge per manca de recursos i es van veure obligats a ocupar un pis, propietat d’Unnim i procedent d’un anterior desnonament. D’aquesta manera, el procés judicial d’Antonio no és una execució hipotècària i funciona com a un desallotjament normal que pot executar-se sense previ avís a partir d’avui. La família és coneguda al barri i els veïns i veïnes de Campoamor s’han volcat a la mobilització per impedir que aquesta família vagi al carrer. Actualment Antonio rep un subsidi de 400 euros amb el que ha de substitir la família sencera. En diverses ocasions, l’afectat ha intentat establir comunicació amb Unnim per formalitzar la seva residència al pis però sempre ha topat amb una negativa. El desnonament ja havia estat programat pel passat novembre però amb la PAHC, la família de l’Antonio va aconseguir aplaçar-lo demanant una pròrroga al Jutjat d’Instància 1 de Sabadell.

Properes negociacions pel lloguer social

La PAHC ja estudia com seguir lluitant pel cas d’Antonio i la seva família ja que l’ordre de desnonament segueix vigent i pot executar-se qualsevol dia a partir d’avui. Per aquest motiu, un dels portaveus del col·lectiu expressa ‘la satisfacció perquè avui la pressió popular ha aturat l’execució del desallotjament’ alhora que remarca ‘la imprescindibilitat que entitats com Unnim posin solucions dignes i aceptables sobre la taula -com el lloguer social- per donar resposta real a les problemàtiques que ha generat i no podem acceptar que deixi a aquesta família en la incertesa i el neguit d’un possible desallotjament inminent’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any