Uns preguntats a… Celia Juan

  • Entrevista a l'alcaldessa de Terrateig

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pebrella es desplaça a Terrateig.  Un poble menut  amb una població d’uns 340 habitants que viuen principalment de les activitats agrícoles que els facilita els 6’5 km2 del seu terme. Dintre del seu patrimoni hi destaca l’existència d’una ermita dedicada a sant Vicent Ferrer i, al costat, una olivera on, segons la tradició, va predicar el sant dominic; també podem visitar l’església de Sant Joan Baptiste i el Molí fariner del Tio Sento, un parell de riuraus i l’Arcà, aqüeducte que portava l’aigua des de la Font de Micairent.

En aquesta ocasió les col·laboradores de la revista entrevistaran Celia Juan Escrivà, l’actual alcaldessa. Ostenta el càrrec des de  l’any 2007, primer com a independent i en la segona legislatura com  a representant del Partit Popular.

En primer lloc ens  interessaria conéixer quins són els motius que la van animar a presentar-se candidata  al càrrec d’alcaldessa l’any 2007.
Doncs, perquè érem gent jove de la localitat que volíem tindre un poble millor i millorar la qualitat de vida per a tota la població.

Quines actuacions destacaria dintre de la seua gestió local  durant tots els anys que està al càrrec de l’ajuntament?
Hem reconstruït dos parcs, hem inaugurat la biblioteca, hem reformat el col·legi, hem millorat el centre social per a la gent major.

Durant els inicis de l’estiu Terrateig va sofrir les conseqüències d’un terrible incendi. Com valora actualment aquest fet i quines solucions s’han pres per a pal·liar-ne els efectes?
Va ser una catàstrofe, va afectar greument l’entorn natural del poble. Per aconseguir vore verdes les nostres serres pensem que han de regenerar-se elles soles, amb el temps podrem tornar a gaudir una altra vegada de serres poblades.

Quins són els principals avantatges i desavantatges de ser l’alcaldessa d’un poble menut?
L’avantatge és que no has accedit a ser alcaldessa per tindre grans aspiracions polítiques, sinó el que vols és poder millorar i fer coses pel teu poble i això et dóna una tranquil·litat i concentració en el càrrec.  El principal desavantatge és que eres alcaldessa de dilluns a diumenge les vint-i-quatre hores, i de vegades l’ajuntament t’ho emportes a casa.

Ens agradaria que opinara sobre el per què de la valoració negativa que en general té la població dels polítics. Creu que açò l’afecta com a alcaldessa?
Doncs, és normal que amb tot el que està passant, hui en dia un polític tinga credibilitat zero. Però jo crec, que tant en política  com en qualsevol altre àrea hi ha gent de tot tipus.

Segons les nostres informacions Terrateig podria tindre un  poliesportiu. Què ens podria dir al respecte?
És un projecte que tenim  per davant, és un poc costós i portem quatre anys  treballant amb eixe objectiu, però crec que ja queda poc perquè es faça realitat.

És fàcil coordinar el treball institucional amb les responsabilitats familiars?
S’intenta, però de vegades és complicat perquè has d’estar pendent del treball durant tot el dia.

Hi ha algun projecte de futur que permeta impulsar el poble en altres àrees (a banda de l’agricultura), ens referim al turisme o indústria per exemple?
Ací en el poble no, el màxim potencial que teníem era la serra, que ara en l’incendi es va cremar.

Com valora des del seu càrrec la relació entre el nostre institut i la població en general?
La valoració com a alcaldessa és molt bona i com a mare millor.

Finalment, a més d’agrair-li la seua amabilitat i col·laboració,  voldríem oferir-li la possibilitat d’afegir-hi qualsevol comentari.
Sols dir-vos que m’he sentit molt a gust, l’entrevista ha estat molt bé i les entrevistadores encara millor (diu l’alcaldessa rient).

I amb el seu somriure finalitzem aquesta entrevista.


Agraïm des de Pebrella la gentilesa de Celia i el temps que ens ha dedicat. Tant sols caldria afegir un aclariment que engrandeix el mèrit   de les entrevistadores. Ens referim a l’esforç per mantenir el nivell formal de l’entrevista, tot sabent el vincle familiar que els uneix amb l’entrevistada,  mare d’una de les col·laboradores de Pebrella.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any