Polítics de diversos partits catalans van ser espiats, segons La Vanguardia

  • La policia investiga 'enregistraments de manera generalitzada' durant uns quants anys

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.02.2013 - 08:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cas de presumpte espionatge a la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, podria ser només un exemple de tot un seguit de casos d’espionatge il·legal a polítics de diversos partits, segons la informació que publica avui La Vanguardia. Aquest diari diu, citant fots de la policia espanyola a Barcelona, que hi ha ‘més que indicis fefaents’ que l’agència de detectius Método 3 es va encarregar de diverses operacions d’espionatge tant al restaurant la Camarga, on van dinar el 2010 Sánchez Camacho i l’ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola, com ‘en un altre conegut local’ freqüentat també per dirigents polítics i directius empresarials.

Les fonts policíaques que cita La Vanguardia parlen de ‘més enregistraments’. Diuen que investiguen l’existència d’una xarxa d’escoltes secretes il·legals que hauria fet ‘enregistraments de manera generalitzada’ durant uns quants anys. I, citant càrrecs policíacs, el diari diu que diverses formacions polítiques van ser víctima de pràctiques irregulars.

El responsable Método 3, Francisco Marco, ha negat al mateix diari que hi hagi enregistraments il·legals de converses organitzades per Método 3. Diu, això sí, que l’agència treballava per a diferents partits a Barcelona i també a Madrid.

L’ex-secretari d’organització del PSC, quan hi va haver la trobada entre Sánchez Camacho i l’ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola, José Zaragoza, va admetre que el partit havia contractat els serveis de l’agència. Però va precisar que els encàrrecs van ser per comprovar que a la seu del PSC, al carrer Nicaragua, no hi hagués cap dispositiu d’enregistrament. I, en la compareixença que va fer ahir, Zaragoza va negar que es fes cap encàrrec per enregistrar converses de Sánchez Camacho.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any