Rebel·lió del PSC del Ripollès contra la cúpula del partit

  • Els militants de Sant Joan de les Abadesses es donen de baixa • Les agrupacions de Ripoll i Campdevànol suspenen l'activitat orgànica

VilaWeb
Redacció
13.02.2013 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC del Ripollès ha dit prou. Igual com van fer els cinc diputats socialistes rebels o representants del partit en institucions diverses com les diputacions, el vot contrari a la declaració de sobirania del parlament ha estat la gota que ha fet vessar el got, per als socialistes ripollesos. Tots els militants de Sant Joan de les Abadesses s’han donat de baixa del partit temporalment, mentre esperen decisions i noves actuacions de la direcció nacional. Així mateix, les agrupacions de Ripoll i Campdevànol han acordat de suspendre l’activitat orgànica. Els ripollesos volen marcar distància amb un PSC amb el qual molts militants discrepen. La coordinadora comarcal, Núria López (Twitter), ex-batllessa de Campdevànol i una de les impulsores del corrent crític #congresdesdebaix, ho diu clar: ‘Som molts que no reconeixem aquest PSC.’ Segons López, els sentiments de molts militants són de ‘decepció i desmotivació’.

‘Com que no és lògic que sempre portem la contrària a allò que diu la direcció, hem decidit, com a PSC del Ripollès, de fer un pas cap al costat’, ha dit López. Els motius de la discrepància són, entre més, l’absència de primàries, la duplicitat o triplicitat de càrrecs, l’estratègia de la direcció pel que fa al debat nacional i la relació amb el PSOE. D’una altra banda, per López, hi ha hagut ‘incoherències reiterades en unes quantes votacions, com la del dret de decidir, o la manca d’accions concretes d’obertura del partit’.

El dissabte 9 de febrer, militants del PSC del Ripollès es van reunir amb la direcció del partit de la federació de les Comarques Gironines per traslladar el seu parer sobre la deriva del Partit Socialista de Catalunya i les conseqüències que té tot plegat entre la militància de la comarca. Els militants es mostraren clarament disconformes amb les decisions i la manera de fer de la direcció del partit.

Per això els militants del PSC de l’agrupació de Sant Joan de les Abadesses van acordar per unanimitat, en assemblea local, de suspendre temporalment la militància. En la mateixa línia, Ripoll i Campdevànol també han comunicat la baixa de militants, alguns dels quals històrics, i la suspensió de l’activitat en el funcionalment orgànic del partit. A Camprodon, el primer secretari de l’agrupació ja es va donar de baixa passades les eleccions.

La disconformitat del PSC del Ripollès amb la direcció s’ha palesat darrerament, arran de les votacions de la declaració de sobirania en alguns ajuntaments, en què els regidors socialistes hi han votat a favor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any