CiU, ERC, PSC i CUP registren la ponència conjunta sobre la llei de consultes

  • ICV, en canvi, se'n desmarca

VilaWeb
Redacció
13.02.2013 - 18:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC i la CUP han decidit finalment signar la petició per crear una ponència conjunta sobre la llei de consultes populars que han impulsat CiU i ERC. La ICV, en canvi, se n’ha desmarcat i no l’ha signada argüint que se sent menystinguda veient que no s’havia acceptat la creació d’una comissió parlamentària específica sobre el dret a decidir. Els ecosocialistes, però, treballaran amb la intenció de consensuar la futura llei, que té com a encàrrec principal la creació de la base legal per a convocar la consulta sobre l’estat propi. Amb tot, la federació i els republicans han demanat als ecosocialistes que s’hi sumin.

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ja va anunciar ahir la signatura favorable del seu grup, perquè el PSC, va dir, ‘dóna suport inequívocament al dret de decidir.’ ‘Posem el comptador a zero perquè puguem discutir i debatre una llei que hauria de ser una peça més en el camí per celebrar el referèndum que desitgem que se celebri respectant la llei i seguint el model canadenc i britànic’, va argumentar.

Per la seva banda, la CUP ha explicat en un comunicat que ha signat la ponència perquè considera que ‘ha de permetre al poble d’expressar-se democràticament sobre el seu futur i també sobre qualsevol altre àmbit que requereixi la presa de decisions col·lectives.’ Amb tot, ha advertit de ‘l’excessiu dirigisme i manca de diàleg per part de CiU i d’ERC.’

D’aquesta manera es reprendran els treballs de la ponència en el punt en què havien quedat abans de la convocatòria electoral del passat novembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any