Senior i el Cor Brutal: una València a Califòrnia

  • El grup publica avui el nou disc · Recuperem l'actuació en acústic de Landete a VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa
12.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de recollir crítiques excel·lents per ‘Gran’, Senior i el Cor Brutal publiquen avui un nou disc, ‘València, Califòrnia’. Dotze cançons de folk americà en català des de València –estil ‘valenciana’, l’anomenen ells–, presentades en un terreny acústic i que traspuen tendresa i indignació. Pianos, guitarres i percussions que acompanyen discursos en favor de l’amor, de la rebel·lió i d’una València a Califòrnia, allà ‘on tots serem germans i no patirem més fam, i l’amor s’escamparà com el vi en un bon dinar’.

‘Ixes al carrer i tot allò que veus et captiva: els edificis, la llum, la gent, la llengua que parla eixa gent… Però després mires un poc més enllà i la tristor i la ràbia t’envolten’, diu la carta manuscrita que apareix en el llibret del disc. ‘Veus la maldat i la cobdícia enquistades, instaurades al teu voltant, i fan que cresca dins teu la creença que series molt més feliç si agarrares eixe barri, eixa ciutat on vius –traient-ne aquells qui li xuclen la sang– i te l’emportares travessant muntanyes, valls i oceans, deixant-la on hauria d’estar. On hauries d’estar. On tota la gent que vols hauria d’estar.’ El text recull les raons de l’existència del disc i del seu títol, una explicació que apareix, més ampliada, en aquest vídeo promocional de l’àlbum.

Ja va avisar fa mesos Miquel Àngel Landete, quan va avançar a VilaWeb alguns trets d’aquest nou disc: ‘Ha arribat l’hora d’apuntar amb el dit.’ El context sòcio-polític no permet que ningú es mantingui neutral, deia, i d’ací naixen cançons com ‘La gran esperança roja’ o ‘Ausiàs Marx‘, que us oferim en una actuació especial a VilaWeb.

El disc també inclou ‘El dia dels covards’, una versió de ‘El dia de Tots Sants’ dels alcoians Arthur Caravan, un dels grups que comparteixen més complicitats amb els Senior.

Landete i la seva banda començaran aviat la ronda de ‘València, Califòrnia’. Per anar fent boca, aquest divendres seran al concert solidari amb els represaliats durant la ‘primavera valenciana’, juntament amb una vintena de grups més.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any