Manifest en defensa de la pública: no a la LOMQE de Wert!

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Companyes i companys, estem ací per cloure una setmana de lluita per l’ensenyament públic. Una altra de les moltes que tant el govern de l’Estat espanyol com el del País Valencià ens estan obligant a convocar.

La desesperança s’apodera de la societat en un moment històric en el qual la crisi econòmica, social, política i cultural ens empenta a la joventut a bregar més que mai per aconseguir un futur més digne, just i solidari. I això sols ho podrem aconseguir formant-nos en igualtat d’oportunitats. Una igualtat d’oportunitats que mitjançant l’avantprojecte de la nova llei d’educació impulsada pel govern del PP i apadrinada pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert, es veu seriosament agredida.

La pujada de les taxes universitàries, les retallades pressupostàries, la supressió dels programes d’immersió lingüística, l’augment de la ràtio d’alumnes per aula, la reducció del professorat, la religió avaluable, els incentius a les escoles que segureguen per motius de sexe… i tantes altres barbaritats que tenen l’objectiu de degradar la qualitat de l’ensenyament públic i l’enfortiment del privat, la recentralització de l’Estat amb una intenció espanyolitzadora en paraules del propi ministre Wert i la imposició ideològica i religiosa a l’escola pública.

Front a açò, nosaltres, filles i fills de la gent honrada que cada dia s’alça i va a treballar per a portar endavant aquesta societat, ens hi oposem rotundament. Perquè aquesta és una política sense cap ni cor que demana greus sacrificis alhora que la plana major del partit que ens governa està presumptament implicada en el cobrament de sobres amb diners negres. Perquè estem farts de suportar mentides i de veure com augmenta cada dia més la diferència entre rics i pobres, i com es balafia i es corromp sense fi al País Valencià.

No podem consentir que s’inauguren aeroports sense avions, circuits de carreres, grans esdeveniments i visites del Papa, mentre molts instituts cauen a trossos, no ens donen beques o falta professorat.

Perquè creiem que cal sotmetre l’economia a la democràcia i és mentida que les retallades siguen necessàries. L’ensenyament és una inversió de futur, no una despesa.

I finalment, hem de recordar ara més que mai, quan tornen també a posar la nostra llengua en perill, les paraules de l’Ovidi quan deia que “Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense”.

Moltes gràcies a totes i tots i endavant!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any