L’ex-diputat del PSC José Antonio Donaire es dóna de baixa del partit

  • Aquesta setmana han dimitit el secretari d'Organització del PSC a Girona, Ignasi Thió, i la regidora de la ciutat, Glòria Planes

VilaWeb
ACN
07.02.2013 - 08:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exdiputat del PSC José Antonio Donaire ha formalitzat aquest dimecres la seva baixa del partit. Ho ha anunciat a través de Twitter i del seu bloc, on ha detallat que havia demanat la baixa fa uns mesos i avui s’ha fet efectiva. “Un dia trist”, ha manifestat, i en un altre missatge ha afirmat que seguiria treballant però “des de l’altre costat de la trinxera”. Donaire, de Sant Feliu de Guíxols, ha remarcat responent a les mostres de suport rebudes que “per sort queda el carrer, la societat, els 15M, les Ada Colau…”. No és l’únic socialista gironí que deixa el partit. Aquesta setmana ha dimitit el secretari d’Organització del PSC a Girona, Ignasi Thió, i la regidora de la ciutat, Glòria Planes.

“No puc fer un cop de porta, sinó que me’n vaig gairebé en silenci, capcot”. “Amb un gest de tristesa” ha anunciat Donaire la seva marxa del PSC, “un partit capital en el passat recent de Catalunya”, però que ara ja no és el seu partit.

En l’escrit al seu bloc, Donaire té un record per socialistes destacats com Joan Reventós, Joaquim Nadal, Pasqual Maragall, Josep Vicente, Joan Majó o Marina Geli… i fa un repàs al seu passat com a regidor i diputat. “Vaig deixar l’escó quan la legislatura del President Montilla s’orientava al seu destí. Vull deixar-ho clar. He estat protagonista d’alguns dels errors del partit, partícep directe. La pèrdua de rumb és també un fracàs personal i no puc fer veure que sóc un espectador que passava per aquí. Mea culpa. Nostra culpa”, argumenta.

Admet una “suma de distàncies” que l’han allunyat del seu partit, fins que ha decidit abandonar-lo, i lamenta que “ja fa temps que entre el PSC i la meva visió del país hi ha una fossa que s’enfonsa a cada decisió, a cada declaració, a cada votació”. “La pèrdua de la brúixola ha afectat el rumb sobre el projecte nacional, però també sobre la nova socialdemocràcia i sobre la democràcia deliberativa i la nova funció dels partits”, assenyala al seu text.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any