Obren portes a Ferrocarrils per denunciar l’augment de tarifes

  • En el marc de la campanya 'No paguem' una quinzena d'activistes han obert aquest matí les portes a l'Estació de Sabadell-Rambla per denunciar l'encariment continu de preus al transport públic

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.02.2013 - 18:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimecres al matí s’ha dut a terme a la ciutat la primera acció de la campanya ‘No paguem’. A quarts de nou del matí un grup d’activistes ha obert i bloquejat les portes d’accés a l’andana facilitant a les usuàries la possibilitat de no pagar el viatge. En el marc de l’acció, que ha durat mitja hora, s’ha desplegat una pancarta on es podia llegir ‘No paguem: Defensem el transport públic’. Segons els promotors de l’acció l’augment d’un 18% del preu del bitllet els dos últims anys és un exemple més ‘de l’intent de fer pagar la crisi a les classes populars i, en conseqüència, porta al seu empobriment’.

No paguem: defensem el transport públic

Tot i que l’acció havia estat programada a les vuit a l’estació Centre de la RENFE, com que havia estat publicitada i convocada obertament, un dispositiu dels Mossos d’Esquadra que restava a l’espera ha obligat als organitzadors a canviar la ubicació i finalment l’acció s’ha realitztat a l’Estació Rambla dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Durant l’acció s’ha desplegat una pancarta on es podia llegir ‘No paguem: Defensem el transport públic’ i s’han repartit octavetes informatives. L’acció s’ha dut a terme sense problemes però eren molts els passatgers que rebutjaven colar-se per por que se’ls imposés una multa a la sortida. Segons han informat els promotors de l’acció no s’ha multat a cap dels passatgers que ha passat sense pagar, però a les diferents sortides hi havia revisors obligant a abonar el cost del trajecte. L’acció a Sabadell ha estat convocada per l’organització juvenil ARRAN i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

La campanya No paguem no para de créixer

La campanya que ja fa un mes que funciona està aconseguint cada cop més suports i multiplicant les accions, sobretot a la regió metropolitana. Des dels seus inicis la campanya ha fet una crida a la desobediència civil en defensa del que consideren ‘un dret fonamental del conjunt de treballadors i treballadores que s’utilitza, com en d’altres serveis públics, per fer pagar als que menys tenen la crisi econòmica’.

En aquesta línia la campanya planteja la necessitat d’assegurar la gratuïtat per a persones en situació d’atur o pobresa i una tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants. També demana aturar immediatament l’augment dels preus del transport i recuperar la gestió pública de totes les companyies de transport (actualment amb beneficis). Per altra banda, des de la campanya també s’ha posat sobre la taula ‘evitar nous acomiadaments i disminucions salarials i laborals als treballadors de Metro i readmetre Andreu De Cabo, treballador de TMB acomiadat per denunciar la malversació dels directius de TMB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any