Escrit a Escània i perdut a Barcelona

  • El poeta Enric Casasses publica a Empúries un dietari i un poema del 1980, extraviat durant anys · Us n'oferim un avançament · A més, avui inaugura una l'exposició de dibuixos 'Qui'sigut' a Sant Pol de Mar

VilaWeb
VilaWeb
Montserrat Serra
03.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diari d’Escània i Univers endins‘ d’Enric Casasses és un llibre que conté un dietari i un poema, que el poeta va escriure al mateix temps, durant una estada que va fer a Suècia, el 1980. Coneguda aquesta dada, el lector es preguntarà perquè surt ara. Casasses ho explica al pròleg, a mode de justificació: ‘Això que ara ve, això que ara llegireu, és del 1980 i no ho he publicat abans perquè ho havia perdut, o, més ben dit, n’havia perdut la meitat essencial.’ Us oferim un avançament del llibre (pdf), concretament aquest pròleg deliciós.

‘Diari d’Escània i Univers endins’ arribarà a les llibreries a finals de la setmana que ve. Segons explica l’editorial Empúries, ‘Diari d’Escània i Univers endins’ representa, entre altres coses, la primera incursió en el gènere del dietari del principal renovador de la lírica catalana en les últimes dècades.

I l’exposició ‘Qui’sigut’

Coincidint amb la publicació del llibre, Casasses inaugura avui una exposició dels seus dibuixos, llibretes manuscrites i objectes, una faceta seva menys coneguda, al Museu de Pintura de Sant Pol de Mar. La inauguració, a dos quarts d’una, comptarà amb una acció poètica musical d’Anna Maluquer i Marc Egea.

A més, el dissabte 23 de febrer a les 21.30 s’oferirà un concert recital amb Enric Casasses (veu) i Feliu Gasull (guitarra), i el diumenge 17 de març, la jornada ‘Llibretes obertes’, amb Enric Casasses i Jordi Cornudella.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any