Miquel Sellarès: ‘Catalunya no pot renunciar a la seva defensa’

  • El director del Centre d'Estudis Estratègics reflexiona sobre la seguretat i la defensa d'una Catalunya independent

VilaWeb
Redacció
01.02.2013 - 17:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Miquel Sellarès, director del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya i ex-director general dels Mossos d’Esquadra, parla en aquesta entrevista publicada a la web Amb independència de la seguretat i la defensa de Catalunya. De quin ha de ser el paper de les forces de seguretat catalanes en un país independent i de com ha de funcionar la policia catalana. Es posiciona sobre un possible exèrcit català i afirma que ‘Catalunya no pot renunciar a la seva defensa’, que ‘cap país del món no hi ha fet’.

També reflexiona sobre la integració a l’OTAN: ‘Tenint ports com el de Barcelona i Tarragona seria molt difícil de mantenir-se al marge de l’OTAN, perquè són punts estratègics’, i afegeix que mantenir-se neutral seria molt més car que formar part de l’OTAN.

Sellarès explica que els cossos de seguretat d’una Catalunya independent hauran de ser moderns, integrats a Europa i que reflecteixin la societat que serveixin. També considera, que en el procés de transició cap a la independència, la policia catalana haurà de complir ‘el seu deure’ i no permetre que ningú es desmarqui ‘de l’ordre democràtic’.

Informació relacionada:
L’estat que volem: amb exèrcit o sense?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any