El cap de files del PSC a Barcelona s’absté en la declaració de sobirania

  • L'ajuntament aprova una moció de suport amb els vots de CiU, UxB i ICV-EUiA

VilaWeb
Redacció
01.02.2013 - 15:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una moció de suport a la declaració de sobirania aprovada la setmana passada al Parlament de Catalunya. Ha rebut el suport de CiU, Unitat per Barcelona (ERC) i ICV-EUiA, i els vots en contra del PP i del PSC, amb una excepció, la del portaveu socialista al consistori, Jordi Martí, que s’ha abstingut. Martí es desmarca, així, de la posició marcada per la direcció del partit. De fet, ja va donar suport als diputats rebels del grup parlamentari i va revelar que ell hauria votat a favor de la declaració.

Quan valorà l’aprovació de la declaració al parlament, Jordi Martí va dir que considerava esgotat el model acordat en la transició espanyola amb els pactes de la Moncloa. I afegí que ara Catalunya havia d’enviar un missatge clar que tot això s’havia esgotat i havia de tornar-se a construir. I això requeria exercir el dret de decidir. En aquest sentit, deia que el PSC no havia enviat pas un missatge clar al parlament. Finalment, es va comprometre a fer feina per construir ponts entre les sensibilitats del partit.

La Diputació de Barcelona també aprova la declaració

La Diputació de Barcelona va aprovar ahir la declaració de sobirania que ja havia avalat el Parlament de Catalunya, amb el suport de CiU, ERC i ICV-EUiA. El PSC i el PP van mantenir-hi la mateixa posició que a la cambra catalana i van votar-hi contra. D’una altra banda, el president de la Diputació, Salvador Esteve, va explicar després del ple que no hi havia hagut ruptura en el pacte de govern entre CiU i el PP, tot i que, sobre això, es prendria una decisió ‘imminent’.

 

Més informació: Per què Barcelona és tan decisiva en el camí cap a la independència?

El PSC de Girona també es rebel·la per la sobirania

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any