La jove que va comprar menjar i bolquers amb una targeta perduda no anirà a la presó

  • El consell de ministres l'indulta després de l'allau de protestes

VilaWeb
Redacció
01.02.2013 - 13:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La jove mare de Requena (Plana d’Utiel) que va fer servir una targeta de crèdit que es va trobar al carrer per comprar menjar i bolquers per a la seva filla no anirà a la presó. Emília Sòria fou condemnada a un any i deu mesos de presó per un delicte de falsedat en document mercantil i a sis mesos més de presó per estada, per uns fets que van passar fa cinc anys i mig. El consell de ministres ha pres la decisió d’indultar-la, després de l’allau de protestes de molta gent i de partits polítics.

La jove havia demanat l’indult i havia presentat recursos contra la condemna, sense èxit. De fet, dimarts va rebre una notificació del jutjat perquè elegís el centre penitenciari per a complir la condemna i quin dia hi volia entrar dies dels quinze dies vinents.

Ella mateixa va explicar que ara fa cinc anys i mig es va trobar una cartera al carrer, sense diners però amb una targeta de crèdit, amb la qual va gastar 193 euros en aliments i bolquers per a les dues filles que tenia. I va acceptar de conformitat el compliment d’una mica més de dos anys de presó i el pagament d’una multa, perquè li van dir que si ho feia així no aniria pas a la presó.

La possible entrada a la presó de Sòria ha desencadenat una reacció de protesta de molta gent i dels partits de l’oposició a les Corts Valencianes, que van demanar al govern espanyol que afavorís una sortida a la situació de la jove.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any