Rubalcaba exigeix que Rajoy respongui si ha cobrat o no

  • Tempesta política pels papers de Bárcenas

VilaWeb
Redacció
31.01.2013 - 14:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba ha comparegut aquest migdia, poc després de fer-ho De Cospedal, per exigir que sigui el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, qui comparegui per aclarir les informacions publicades i respondre dues preguntes: si va cobrar o no sobresous, i si ho va fer en negre. Rubalcaba, que considera que l’anomenat ‘cas Bàrcenas’ no és sinó encara el ‘cas Gürtel’, ha insistit en la gravetat dels fets, sobre la suposada comptabilitat en negre del PP, i ha alertat que la situació no afectava només el PP sinó també el govern espanyol i el seu president. Per això ha exigit que Rajoy comparegui, respongui i aclareixi les qüestions.

La documentació publicada avui al diari El País ha generat una forta tempesta política. Diversos partits han demanat ja la dimissió del president del govern espanyol i moltes veus apunten ja a unes eleccions avançades.

Així, el president d’ERC, Oriol Junqueras, troba ‘evident’ que el cas Bárcenas hauria de comportar la dimissió del president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, i la convocatòria d’eleccions a espanyoles. ‘Davant de casos com aquest, en qualsevol país democràtic hi hauria eleccions anticipades. Si no n’hi ha, aquest serà l’únic cas en el món occidental’. Junqueras ha expressat ‘profunda repugnància’ per les informacions publicades avui i ha  demanat que la justícia actuï amb celeritat per aclarir els fets.

Per al secretari general d’ICV, Joan Herrera, ‘no n’hi ha prou’ que plegui Mariano Rajoy sinó que calen eleccions avançades a l’estat espanyol. Ho ha dit a través de Twitter, i ha afegit que si Rajoy no les convocava, els partits havien de fer el que fos perquè n’hi haguessin, insinuant una possible moció de censura.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, també ha demanat la dimissió de Rajoy si les informacions eren certes. ‘Si el que diuen aquests manuscrits és cert, som davant d’un dels casos més escandalosos de la història de la democràcia’. En declaracions als periodistes a la seu del PSC, ha lamentat que no era només el PP qui estava en risc ‘sinó el propi sistema democràtic’.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, en la mateixa línia que el discurs del PP, ha declarat que creia en l’honradesa i la dignitat de la gent del seu partit. I el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha demanat que Rajoy ‘done la cara’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any