L’arxiu de la ‘primavera sobiranista’

  • El grup la Fàbrica llança un recull de documents significatius de l'actual procés de desvetllament nacional

VilaWeb
Redacció
28.01.2013 - 15:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de l’aprovació el 2006 del nou estatut de Catalunya fins ara, al nostre país han aparegut moltes entitats i iniciatives que treballen per a assolir la independència. Paral·lelament, personalitats del món cultural, intel·lectual, esportiu, periodístic i polític han anat exposant l’opinió favorable a la necessitat de disposar d’un estat. Aquesta ‘primavera sobiranista’ ha generat molts documents (conferències, estudis, informes, llibres, articles, etc.), que ara el col·lectiu la Fàbrica ha agrupat en una web.

A Primavera sobiranista, doncs, es poden trobar ‘els documents més significatius de l’actual desvetllament nacional’: ‘Des del recurs d’inconstitucionalitat de la versió de l’estatut d’autonomia de Catalunya fins la manifestació de l’11 de setembre del 2012 i els dies immediatament posteriors, quan es demostra que l’independentisme ja ha deixat enrere el seu procés primaveral per entrar, definitivament, en un procés d’independència.’

L’aplec d’audiovisuals, estudis, esdeveniments, opinions i continguts de xarxes, expliquen a la Fàbrica, no és exhaustiu i per això fan una crida a la participació dels lectors per mitjà d’aquest formulari.

La Fàbrica

Rere la Primavera sobiranista hi ha el grup la Fàbrica, coordinat pel sociòleg Salvador Cardús i que desenvolupa iniciatives i instruments a internet en favor de la difusió de projectes independentistes. Es va presentar a primers d’agost del 2012 amb l’Espolímetre, un complet comptador de l’espoli fiscal que pateix Catalunya d’Espanya. I just abans de l’Onze de Setembre, per mitjà d’un elaborat vídeo a YouTube, va proposar un clam innovador per a la manifestació. Per aquells mateixos dies, la Fàbrica va llançar l’Agenda Sobiranista, amb la voluntat d’integrar la dispersió actual d’actes sobiranistes que cada entitat organitzadora anuncia pel seu compte.

Entrevista relacionada:

L’Internauta amb Salvador Cardús: Eines digitals per a idees nacionals

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any